ØNSKELISTEN: Både Edin Dzeko og Stevan Jovetic skal være på ønskelisten til Liverpool. Foto: Hannah Foslien/Getty Images/AFP
ØNSKELISTEN: Både Edin Dzeko og Stevan Jovetic skal være på ønskelisten til Liverpool. Foto: Hannah Foslien/Getty Images/AFP

Fotballryktene:
– Dette kan bli Sterlings erstatter i Liverpool

Og Jürgen Klopp er i forhandlinger med ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva er et fotballrykte?

Jo, det er en spekulasjon om en overgang for en fotballspiller. Mer eller mindre velbegrunnet.

Det kan oppstå på bakgrunn av at en spiller sier at han kan tenke seg å bytte klubb, og en annen klubb mangler en spiller i posisjonen til nettopp denne spilleren.

Andre ganger er det ingen verdens ting som underbygger ryktet.

Det hender også at en klubbs speider blir observert på en kamp, og da blir det fort snakk om hvilken spiller den var for å se. Som i fjor da Manchester Uniteds speider ble sett på flere Bayern München-kamper. I løpet av sommeren ble de røde djevlene koblet til ikke mindre enn ni ulike Bayern-spillere. Men ingen av dem endte opp på Old Trafford.

Er det et sted det vil bli omveltninger i sommer, så er det på Anfield. Raheem Sterling sjokkerte Liverpool-fansen ved å fortelle at han ønsker å forlate klubben til sommeren. Og noen ganger gjør sannheten vondt. Da er det kanskje ikke så rart at Sterling er gått fra helt til ubrukelig etter at det kom frem at han ønsker å vinne trofeer, og ser ikke at det er mulig med Liverpool. Men han er ikke nødvendigvis den eneste angriperen som forsvinner fra Liverpool i sommer. Klubben vil aktivt prøve å kvitte seg med Mario BalotelliRickie Lambert og Fabio Borini, skriver Daily Mail. Men det gjør at behovet for nye angripere er stort. Edin DzekoChristian BentekeDanny Ings og Stevan Jovetic er gjengen Brendan Rodgers ønsker til å assistere Daniel Sturridge og Divock Origi i måljakten neste sesong.

Mario Balotelli er bare 24 år gammel, og har fortsatt tid til å snu karrierepilen. Den har pekt bratt nedover etter overgangen til Liverpool. Men hjemme i Italia har de fortsatt tro på spissen. Ifølge Daily Mirror ønsker Sampdoria å gi ham en sjanse til å vise at han fortsatt er en strålende spiss. Selv om det ikke er så mange på Merseyside som tror på det.

Men det er ikke bare i angrep Liverpool er på etterskudd i forhold til topplagene i Premier League. Heller ikke i de bakre rekker har det vært tipp, topp, tommel opp denne sesongen. Sommerkjøpet Dejan Lovren har ikke akkurat tettet midtforsvaret deres etter at han kom fra Southampton. Nå kan ESPN fortelle at Rodgers ønsker å hente Angelo Ogbonna fra Juventus. 26-åringen er langt fra noe førstevalg for den gamle damen i Torino, og det er slett ikke umulig at Juventus selger dersom Liverpool betaler nok.

En annen midtstopper som blir fulgt nøye er Lilles Simon Kjær. Liverpool har hatt suksess med dansker før, og 26-åringen er slett ikke uvillig til å flytte til England om muligheten byr seg, skriver Daily Mirror. For hele familien hans er Liverpool-fans, så han ser han kan bli ganske så populær på slektsstevnet dersom han signerer for de røde.

Raheem Sterling er ikke gamle karen, men han er ikke noen fullblods scouser. For Sterling er født på Jamaica og vokst opp i London, hvor hele familien hans fortsatt bor. Da er det kanskje ikke så rart at ryktene om en byttehandel mellom Arsenal og Liverpool dukker opp igjen, nå som Sterling har gjort det klart at fremtiden hans er i en klubb som er med i Champions League. Det kan bety at Theo Walcott blir å se i helrødt, mens Sterling får hvite ermer på drakten sin fra høsten av, skriver Metro.

James Milner står uten kontrakt når sesongen er over. Men Manchester City er nå desperat etter å få 29-åringen til å signere en ny avtale med dem. Han er nå tilbudt over 1,5 millioner kroner i uken for å bli værende. Men den engelske landslagsspilleren ønsker ikke å sitte på benken på Etihad bare for at de skal ha nok briter i spillertroppen. Ifølge Daily Star vil Milner ta turen til Nord-London og bli en del av Arsenals forsøk på å ta Premier League-tittelen neste sesong. Men Daily Mirror skriver at det er Liverpool som stikker av med den tidligere Leeds-, Newcastle- og Aston Villa-spilleren.

Arsenal på sin side skal allerede ha gjort unna sommerens første kjøp. Metro skriver at Yassin Fortune har signert en treårskontrakt med The Gunners. Og hold deg fast nå; Fortune er 16 år, fransk og offensiv midtbanespiller. Det checker tre av boksene i Arsene Wengers kravspesifikasjon. 

Men det er ikke den eneste unge franskmannen som kan dukke opp på Emirates i sommer. Ifølge Foot Mercato skal The Gunners være svært nær ved å få Rayan Souici til å signere en kontrakt. 17-åringen blir omtalt som «den nye Paul Pogba» i hjemlandet, og Arsenal må bare ut med utdanningskompensasjon til Saint-Etienne dersom Souici tar toget under Den engelske kanal.

Noen ganger kan virkeligheten bli noe ironisk. Det var tabbene mot Southampton, fulgt opp av en sigarett i dusjen som sendte Wojciech Szczesny ut på benken for Arsenal. Nå kan Southampton bli klubben som redder karrieren til polakken. For med Fraser Forster ute med skade store deler av neste sesong, så ønsker manager Ronald Koeman å hente Szczesny på lån neste sesong, skriver The Sun.

For i Arsenal blir det trolig langt mellom kampene neste sesong. En ting er det at Wenger foretrekker David Ospina fremfor ham, men mye tyder på at Petr Cech også kommer foran ham i køen. For tsjekkerens agent Viktor Kolar kan fortelle at Cech kom til enighet med Roman Abramovitsj om at han skulle få gå denne sommeren dersom han ble værende sist sommer. Nå forventer han at Chelsea-eieren holder løftet sitt, skriver den tsjekkiske journalisten Karel Häring på Twitter.

David de Gea signerte mandag en tiårskontrakt med Manchester United. Dessverre var det en håndskrevet kontrakt, som noen supportere la frem for ham for en autograf, skriver Daily Star.

For nå ser det ut til at det hele handler om når Real Madrid og Manchester United blir enige om en overgangssum for de Gea. Metro hevder at et åpningsbud er kommet fra spanjolene. 170 millioner kroner pluss Fabio Coentrao skal være det Real Madrid har lagt på bordet for burvokteren. Manchester United har prøvd å hente Coentrao i flere år, men det spørs om det er portugiseren de ønsker å retur når de gir slipp på sin beste spiller.

Chelsea ønsker seg Antoine Griezmann fra Atletico Madrid, og med en utkjøpsklausul på en halv milliard kroner, er det slett ikke umulig at Jose Mourinho får penger av Roman Abramovitsj til å kjøpe franskmannen. Og spekulasjonene om en overgang blir nok ikke mindre nå som Atletico Madrid prøver å redde Erik Lamela bort fra marerittet hans på White Hart Lane. Argentineren er sett på som en erstatter for Griezmann, skriver London Evening Standard.

Chelsea og Manchester City blir høyst trolig nummer en og to i Premier League denne sesongen. Og nå kan det se ut til at de to fortsetter rivaliseringen utover sommeren. For ifølge Daily Mail vil begge klubbene hente Evertons lovende midtstopper John Stones. Og selv om Everton ikke ønsker å selge, så kan summen bli så høy at de ikke kan la være å la ham gå.

Aston Villa har reddet plassen i Premier League, og manager Tim Sherwood kan endelig begynne å se fremover. Nå kan Here is the city fortelle at han vil hente Neil Taylor fra Swansea for å få på plass en skikkelig venstreback. Omskolerte Kieran Richardson har vært førstevalget denne sesongen.

En annen som kan bli Villas eiendom fra høsten av er Scott Sinclair. Angriperen har vært på lån fra Manchester City i vår, og nå som det blir Premier League-spill også neste sesong, så vil Sherwood gjøre overgangen permanent, melder Daily Express.

En rekke toppklubber i Premier League er blitt koblet til Jürgen Klopp etter at suksesstreneren ga beskjed om at han gir seg i Borussia Dortmund. Men nå kan de trolig se langt etter tyskeren. For Klopp er ifølge Daily Mail i Tyrkia der han visstnok er i forhandlinger med Fenerbahce for å overta etter Ismail Kartal.