Disse to gjør fotballjentenes VM-tropp helt spesiell

To av de VM-uttatte keeperne på kvinnelandslaget spiller på samme klubblag. 
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NADDERUD (TV 2): Ingrid Hjelmseth har vært Norges førstekeeper siden 2009, og har vært den suverene éneren siden Bente Nordby.

Foran inneværende sesong ble hun klubbvenninne i Stabæk med Cecilie Fiskerstrand (19), og nå er utrolig nok begge tatt ut i Even Pelleruds VM-tropp. 

Det er unikt i norsk sammenheng.

– Jeg tror ikke det har skjedd før faktisk, at det er to keepere fra samme klubb. Så det sier jo litt om den innsatsen, og den jobben Cecilie har gjort siden hun kom til Stabæk. At hun har klart å bli så god at hun er én av tre som skal være med til VM i Canada er kjempegøy, sier Ingrid Hjelmseth til TV 2 etter den første treningen på fotballjentenes precamp før avreise til VM. 

Avviser svak rekruttering

Sjefen selv er klar på at 19-åringen er Norges kanskje største keepertalent på kvinnesiden. 

– Det er en litt spesiell situasjon. Cecilie valgte å gå til Stabæk i fjor for å lære av de beste, og hun har en fremtid som vi syns er veldig spennende. Blant mange unge keepere i Norge akkurat nå er hun yngst, og kanskje allerede best. Vi syns det er fint at hun nå får den unike muligheten til å være med i mesterskap, sier Pellerud til TV 2. 

– Betyr ikke det at det står litt dårlig til med rekrutteringen når både første- og andrekeeperen på et klubblag tas ut på landslaget?

– Definitivt ikke. Vi har fantastiske keepere bak. I bruttotroppen hadde vi i tillegg til de tre (også Røas Silje Vesterbekkmo jou. anm) Nora Gjøen (LSK Kvinner) og Guro Pettersen (Vålerenga). Begge to er kjempegode keepere, så det kommer til å bli en fin konkurranse fremover, bedyrer Pellerud.  

– Hadde ikke vært her uten Ingrid

Fiskerstrand debuterte på landslaget allerede som 17-åring, under treningskampene på La Manga. Hun spilte J19-EM på hjemmebane i fjor, og har også landskamper i håndball. 

Men den siste sesongen har hun tatt det ekstra steget, og retter en stor takk til lagvenninnen. 

– Jeg tror ikke jeg hadde vært her hvis jeg ikke hadde kommet i en klubb med Ingrid. Hun har lært meg veldig masse, så du skal ha litt av æren, sier Fiskerstrand og ser smilende bort på lagvenninnen. 

– Hva er din største styrke?

– Jeg er uredd, det er vel min største styrke. Jeg gleder meg masse til å lære, erfare og se hvordan det fungerer i et VM. Så det blir spennende.

– Hun holder aldri kjeft

Hjelmseth er ikke tvil om at 19-åringen kan ta over arven etter henne. 

– Hun har et kjempepotensiale til å bli Norges nummer én. Med litt mer erfaring, og kamper på baken kan hun helt fint bli nummer én - når jeg legger opp, ler veteranen. 

Og som flere andre sunnmøringer vet 19-åringen å gjøre seg bemerket. 

– Hun er alltid blid, men har snakketøyet i orden. Hun holder aldri kjeft, også tror jeg hun må være den mest seriøse russen. Jeg og keepertreneren truet nesten med å kjøre henne på Tryvann, men hun nektet, smiler Hjelmseth og rister på hodet. 

– VM foran russetiden altså?

– Ja, lett, ler Norges største keepertalent på kvinnesiden. 

Vis flere