NORDMENN BEST LIKT: Danske foretrekker nordmenn fremfor svensker ifølge undersøkelsen foretatt av YouGrov for Metroxpress. Foto: Colourbox
NORDMENN BEST LIKT: Danske foretrekker nordmenn fremfor svensker ifølge undersøkelsen foretatt av YouGrov for Metroxpress. Foto: Colourbox

Ny undersøkelse:

Dansker foretrekker nordmenn fremfor svensker

Det var en gang en svenske, en danske og en nordmann...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Det er deilig å være norsk i Danmark» sier slagordet – og ifølge Metroxpress har den danske befolkningen overhodet ikke noe imot alle nordmenn som besøker Tuborgens hjemland titt og ofte.

Topper listen

I en ny undersøkelse utført av YouGov for den danske avisen Metroxpress, kommer det nemlig frem at dansker liker nordmenn aller best.

– Nordmenn er på mange måter veldig like oss danske. Deres kultur minner om vår, og de er lette å komme i kontakt med, sier historiker Thorsten B. Olesen ved Aarhus Universitet til Metroxpress.

Tyskere fremfor svensker

Mens Norge troner på toppen i den danske undersøkelsen, kommer svensker på en tredje plass – etter tyskere.

– I en lang periode har vi hatt et mindreverdighetskompleks overfor Sverige. De var storebroren, men nå er er det blitt mer normalisert. Vår økonomi er veldig lik Sveriges, og vi slår dem hele tiden i fotball, sier Olesen videre til den danske avisen.

YouGov for Metroxpress spurte 1011 utvalgte dansker mellom 18 og 74 år i perioden 10. til 12. april. Nordmennene fikk hele 19 prosent, tyskerne 13 prosent og Sverige endte på en tredje plass med 11 prosent. Frankrike var et av landene som havnet nederst på listen med kun en prosent.