Erlend Elias (32) følte skam da han fortalte om kreften

Nå ønsker kjendisstylisten mer åpenhet om testikkelkreft. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I God kveld Norge lørdag kveld avslørte kjendisstylisten Erlend Elias Bragstad (32) at han har fått diagnosen testikkelkreft

I et intervju med Dorthe Skappel fortalte Bragstad at han ble flau da han fikk diagnosen. 

– Da jeg skulle fortelle det til mine nærmeste følte jeg en skam. Det er rart. Jeg er åpen om alt, men fikk en flauhetsfølese da jeg snakket om kreften, sier Erlend Elias. 

Ønsker åpenhet

Nå forteller stylisten om sin sykdom i håp om at folk skal snakke mer åpent om testikkelkreft. Bragstad er i dialog med kreftforeningen om å lage en kampanje for å få økt fokus på krefttypen. 

– Vi menn må teste oss regelmessig, og også vite hvordan man gjør det selv, sier han. 

Gode prognoser

Erlend Elias ble operert for et par uker siden, og forteller at prognosene hans er gode. 

– Legene har ikke funnet spredning til skjelettet, men har ikke fått svar på om det er lokal spredning nedentil. Jeg går fortsatt med en uro inni meg, sier stylisten, og hyller kjæresten, sine to barn, foreldre og søsken som støtter han gjennom den tunge tiden. 

Se hele intervjuet med Erlend Elias i videoen over. 

Sliter med dødsangst

Til God kveld Norge forteller Erlend Elias at han ikke i sin villeste fantasi har kunnet forestille seg at han skulle bli rammet av kreft, og at det har slitt veldig på han. 

– Jeg har fått en angst jeg ikke visste eksisterte. Jeg kan våkne opp midt på natta, hive etter pusten og tenke på at jeg ikke skal få se lillebroren gifte seg eller jentene mine bli konfirmert. Plutselig har jeg fått et annet verdisyn. Det har på mange måter vært en åpenbaring. 

God kveld Norge på TV 2 lørdager klokka 22:40 eller når du vil på TV 2 Sumo (krever abonnement)