LEGENDE: Steve Irwin var Australias største TV-personlighet. Her under en oppvisning i Santa Monica i California i 2002. Foto: Scanpix
LEGENDE: Steve Irwin var Australias største TV-personlighet. Her under en oppvisning i Santa Monica i California i 2002. Foto: Scanpix

Avslørte Steve Irwins siste ord – nå slår familien tilbake

Inngikk en pakt om ikke å røpe detaljer rundt dødsfallet i 2006. Likevel ble hans siste ord lekket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4. september 2006 kom sjokkmeldingen om at den verdenskjente naturvitenskapsmannen og dyre-eksperten Steve Irwin var blitt stukket og drept av en piggrokke under innspillingen av en undervannsdokumentar.

Hemmelig pakt

Detaljene rundt ulykken ble lenge holdt hemmelig av TV-crewet og familien. Grunnen var at det hadde blitt enige om at ingen skulle snakke om Irwins siste minutter fra han ble dratt opp av vannet, til han døde.

OPPRØRT: Bob Irwin ønsket ikke å vite detaljer rundt sønnens død. Foto: Scanpix
OPPRØRT: Bob Irwin ønsket ikke å vite detaljer rundt sønnens død. Foto: Scanpix

Iwin's siste ord

Likevel valgte kameramannen Justin Lyons å snakke om det som skjedde i 2006 i et intervju med TV-kanalen Studio 10 i fjor. «Nå dør jeg», skal ha vært de aller siste ordene som forlot munnen til Irwin før han døde.

Ønsket ikke å vite

Dette intervjuet opprørte Irwin-familien og flere av deres nærmeste venner som følte seg forrådt av Lyons. Spesielt faren, Bob Irwin (75) ble svært nedtrykt fordi han i utgangspunktet hadde fortalt at han ikke ønsket å vite hva som skjedde de siste minuttene da sønnen døde.

ENKEN: Terri Irwin avbildet med ektemannen Steve i 1999
ENKEN: Terri Irwin avbildet med ektemannen Steve i 1999

– Jeg følte meg veldig trist, og til en viss grad veldig sint over hva Justin fortalte. For mange mennesker som forsøkte å komme seg videre i livet uten Steve, var ikke dette noe som hjalp i det hele tatt, fortalte Bob Irwin i et intervju i fjor.

Nye avsløringer

I kveld sender den australske TV-kanalen ABC dokumentaren «Australian Story: The Irwin Encounters. Her snakker familien om tiden etter dødsfallet til Steve Irwin og om sviket og sorgen de følte da hemmelighetene rundt dødsøyeblikket ble avslørt, skriver News.com.

Ble uvenner

I programmet blir det også avslørt at Steve Irwins enke Terri (50) og svigerfaren havnet i en konflikt om hvordan den familie-eide dyraparken skulle drives videre. Etter Steve Irwins død stupte antallet besøkende og bemanningen ble skåret ned fra 600 til 200.

Bob følte seg dårlig behandlet i prosessen  og forlot dyreparken han selv startet i 1970. Dette snakker han også om i dokumentaren.

– Jeg forlot dyreparken under ikke særlig hyggelige omstendigheter, forteller han i «Australian Story: The Irwin Encounters som sendes i Australia i kveld.