Enkel, fristende og smakfull tomatsuppe 

Hjemmelaget tomatsuppe med pesto. Bare ørlite mer jobb, men så mye mye bedre!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Tomatsuppe med pesto

Suppen er gluten og melkefri.
Pesto, sløyf parmesan for å lage den melkefri.

Dette trenger du:

  • ca 1 kg plommetomater eller 2-3 bokser hermetiske tomater
  • 2 løk
  • 4 ss olivenolje
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ca 8 dl grønnsakkraft eller hønsebuljong
  • ½ ts sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 8-10 blader frisk basilikum
  • Salt og pepper
  • Evt. et par dråper tabasco

Urtesaus/ pesto:

  • 1 potte basilikum
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 3-4 ss parmesan (nyrevet)
  • ca 1 1/2 dl olivenolje
  • salt og pepper

Tilbehør:
Loff, godt brød eller vafler.

Slik gjør du:

Ferske tomater må flås - skjær et lite kryss på undersiden av tomatene og legg i kokende vann ca. 1 min. (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene).
Legg tomatene over i kaldt vann.
Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet. (Du kan også bruke hermetiske tomater.)
Grovhakk løk og surr myk i olje.
Tilsett hakkede tomater, hakket hvitløk og kraft.
Kok opp og la trekke under lokk i ca 20 min.
Ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min.
Tilsett basilikum blader og kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper, litt sukker og balsamico eddik, evt. et par dråper tabasco.

TOMATSUPPE MED PESTO: Varmende og smakfull.  Foto: TV 2
TOMATSUPPE MED PESTO: Varmende og smakfull.  Foto: TV 2

Lag pesto mens suppen koker.
Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede(lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan.
Kjør sammen og spe med olje.
Smak til med salt og pepper.
Stek terninger av loff sprø i olje og vend inn et par ss pesto i de stekte loffterningene, før de legges i suppen ved servering.
Pesto kan også røres inn i suppen rett før servering.