SØSTRE: I over 30 år visste de ikke om hverandre, men så møttes plutselig søstrene Katy Olsen (t.v) og Lizzie Valverde (t.h) i et klasserom i New York City. Foto: Todd Heisler
SØSTRE: I over 30 år visste de ikke om hverandre, men så møttes plutselig søstrene Katy Olsen (t.v) og Lizzie Valverde (t.h) i et klasserom i New York City. Foto: Todd Heisler

Lizzie (35) og Katy (34) møttes helt tilfeldig i et klasserom:     – Jeg tror vi er søstre

De to kvinnene satt plutselig overfor hverandre på et skrivekurs i New York. 

For et par siden gikk Lizzie Valverde (35) og Katy Olson (34) inn på Columbia University i New York.  

De to kvinnene hadde begge meldt seg på et skrivekurs, og endte tilfeldigvis opp i samme klasse.

Like historier 

De hadde aldri møtt eller sett hverandre tidligere, og ante ikke at den første kursdagen kom til å forandre livet deres for alltid. 

Under en uformell introduksjonsrunde fortalte Lizzie, som hadde meldt seg på kurset like før det begynte, hvem hun var og hvor hun kom fra. 

Hun fortalte at hun ble født i Tampa, og at moren hadde vært tenåring da hun ble født. Derfor var hun selv blitt adoptert bort da hun var liten, og hadde bodd store deler av livet i New Jersey. 

Og mens Lizzie fortalte satt Katy stadig mer sjokkert. 

– Det så ut som hun hadde et panikkanfall, forteller Lizzie til New York Times. 

For det Lizzie satt og fortalte var overraskende likt det Katy hadde funnet ut om sin fortid. 

– Det passet sammen med mange av de tingene jeg visste, sier Katy, som hadde søkt opp informasjon om moren, og hadde fått indikasjoner på at hun også hadde født en datter før Katy. 

Måtte spørre

Katy hadde forsøkt å få kontakt med det hun trodde kunne være storesøsteren, men uten hell. Hun hadde likevel fått nyss om at denne søsteren kunne gå på Columbia University. Men hun hadde aldri trodd de skulle møtes i et klasserom. 

– Alle bitene falt plutselig på plass, men jeg var redd hun kom til å tro jeg forfulgte henne. Men jeg kunne jo ikke bare gå derfra og aldri få vite, sier Katy. 

Etter at timen var over gikk Katy bort til Lizzie, og spurte hva hun het da hun var liten, om hun var blitt adoptert fra Florida og hvor hun bodde nå. Etter hvert sa Katy: 

– Jeg tror vi er søstre. 

En sjokkert Lizzie svarte: – Skjer virkelig dette?

Etter at det første sjokket ga seg gikk de to søstrene til bar, hvor de pepret hverandre med spørsmål: Liker du Buffalo wings? Sterk mat? Har du rare tær? Liker du avokado? 

Etter hvert fortalte Lizzie at hun hadde møtt deres felles mor, som hadde levd et tøft liv som fattig og kriminell. Lizzie oppfordret Katy til selv å ta kontakt med moren. 

Til New York Times forteller moren, Ms. Parker at hun i 30 år har bedt til Gud om å møte døtrene igjen. 

– Det er som om sirkelen er sluttet. De er fantastiske og vakre unge kvinner. Alt jeg selv ønsket å bli ser jeg i dem, sier hun.