NY PRINSESSE: Sofia Hellqvist (30) får prinsessetittel når hun gifter seg 13. juni. (FOTO: SCANPIX)
NY PRINSESSE: Sofia Hellqvist (30) får prinsessetittel når hun gifter seg 13. juni. (FOTO: SCANPIX)

Offisielt: Sofia blir prinsesse

Det bekrefter det svenske kongehuset i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her hjemme er all fokus rettet mot 17. mai-feiringen, men fra Sverige kommer det store nyheter på den norske nasjonaldagen.

For Sofia Hellqvist får nemlig tittelen prinsesse når hun giftet seg med prins Carl Phillip lørdag 13. juni. Det skriver det svenske kongehuset i en pressemelding i dag.

– Da kom endelig den offisielle meddelelsen: Sofia Hellqvist blir både prinsesse av Sverige og hertuginne av Värmland når hun gifter seg med prins Carl Philip. Meldingen fra hoffet kom i forbindelse med søndagens høytidelige lysning for paret i Slottskyrkan i Stockholm, der hele den svenske kongefamilien var til stede – sammen med Carl Philip og Sofia, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Det er svenskekongen selv som har bestemt dette, en avgjørelse det i følge svenske Expressen var lett å ta. 

– Sofias titler er helt som forventet. Hun gifter seg med en kongesønn – og får da også hans titler. Dette er helt i tråd med det kong Carl Gustaf gjorde så langt tilbake som i desember 1976, da han ga sin onkel prins Bertil tillatelse til å gifte seg med britiske Lilian Craig – og hun fikk både en prinsessetittel og en hertuginnetittel, fortsetter Totland.

For Hellqvist sin del har prinsessetittelen krevd at hun sier fra seg jobben hos Project Playground, en organisasjon som hjelper barn i Sør-Afrika. Dette for at hun skal kunne være prinsesse 100 prosent av tiden.

Chris O'Neill takket nei til prinsetittel da han giftet seg med prinsesse Madeleine i 2013.