DRØM: Madeline Stuart (18) satse alt på en modellkarriere, og håper det at hun har Downs syndrom ikke vil stoppe henne. Foto: Facebook
DRØM: Madeline Stuart (18) satse alt på en modellkarriere, og håper det at hun har Downs syndrom ikke vil stoppe henne. Foto: Facebook

Madeline (18) vil bli modell for å bevise at Downs er vakkert

Sammen med moren kjemper nå Madeline for å erobre modellverdenen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Madeline Stuart (18) vil ikke la noe stoppe henne i å nå drømmen.

Den australske kvinnen er født med Downs syndrom, men nekter å la det være et hinder for å realisere drømmen om å bli modell.

Elsker kameraet 

18-åringen fra Brisbane i Australia tok grep om sitt eget liv i fjor, og gikk ned over 20 kilo. Sammen med moren Rosanne vil hun nå gjøre alt for å endre hva folk forbinder med skjønnhet. Moren Rosanne ble ikke overrasket da Madeline annonserte at hun ville bli modell. 

– Hun elsker oppmerksomheten hun får på scenen eller når hun opptrer. Jeg har alltid tatt hundrevis av bilder av henne, og hun elsker det, forteller Rosanne Stuart til Daily Mail. 

Fra å være lite aktiv begynte Madeline å svømme, danse hip-hop og drive med cheerleeding. Da hun gikk gikk ned i vekt økte også selvtilliten. 

– Hun har masse selvtillit, og sprader gladelig rundt i huset, sier moren. 

Nå håper Madeline og familien at verden vil åpne øynene. 

– Mennesker med Downs syndrom kan klare hva som helst, så lenge de får gjøre det i riktig rytme. Gi dem en sjanse og man vil bli belønnet langt forbi det man forventer, sier Rosanne. 

Like vakre 

Da Madeline var liten ble Rosanne stoppet på gaten av fremmede, som mente hun ikke burde ta med datteren ut i offentligheten. 

– Mange syntes synd på meg når de ser Madeline, og tenker at det er en stor jobb. Og ja, det kan være mye jobb, men når jeg går på gaten syntes jeg synd på de som aldri vil oppleve det ubetingede kjærligheten Maddy gir, forteller moren. 

Nå vil hun gi datteren mulighet til å følge drømmene. 

– Det er på tide at folk innser at mennesker med Downs syndrom kan være sexy og vakre, og at de må hylles, sier hun.