Her får Ulvestad Premier League-debuten

22-åringen ble Norges 58. Premier League-spiller gjennom historien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre minutter før slutt i 0-0-kampen hjemme mot Stoke lørdag ettermiddag kom øyeblikket Fredrik Ulvestad har ventet på siden han signerte for Burnley i mars.

Ut gikk David Jones, og inn kom den tidligere Aalesund-spilleren til sin første kamp i Premier League.

22-åringen fikk altså ikke mange minuttene, men ettersom hans nye klubb allerede er rykket ned til Championship tar han nok godt imot de han får.

Ulvestad ble med dette den 58. nordmannen i Premier League-historien, og den andre denne sesongen. 

Før midtbanespilleren signerte for Burnley var Brede Hangeland den eneste nordmannen i Premier League denne sesongen.

– Vi tar med oss det vi får, og han kommer til å måtte løpe mye i Championship neste sesong, sa Aleksander Schau i TV 2s studio.

Sju nordmenn forrige sesong
Forrige sesong spilte sju nordmenn i engelsk fotballs øverste divisjon, men seks av dem rykket ned. I tillegg forlot Jonathan Parr Crystal Palace til fordel for Ipswich i Championship.

De seks andre var Hangeland og John Arne Riise (begge i Fulham), Jo Inge Berget, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem (alle tre Cardiff), samt Alexander Tettey (Norwich).

PS! Norwich og Tettey har fremdeles et håp om å komme seg tilbake igjen til Premier League på første forsøk. Lørdag slo de Ipswich 3-1 i play off-semifinalen, og nå gjenstår kun Middlesbrough som hinder før Tettey er tilbake i engelsk fotballs øverste divisjon.