Ingebrigtsen: – En scoring i verdensklasse

Tobias Mikkelsen scoret to da Rosenborg knuste Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Sandefjord 5-1

Etter det ydmykende tapet borte mot Mjøndalen tirsdag var det et Rosenborg-lag som ønsket å vise seg fra en bedre side da Sandefjord gjestet Lerkendal.

Vertene måtte klare seg uten Pål Andrè Helland som måtte stå over kampen på grunn av en lårskade som han pådro seg på gårsdagens trening.

Det var lite som tydet på at RBK-vingen var savnet. Hjemmelaget viste seg fra en bedre side og vant 5-1 etter to scoringer fra Tobias Mikkelsen og en scoring av Alexander Søderlund, Fredrik Midtsjø og Mikael Dorsin. Erik Mjelde scoret målet for gjestene.

Se Tobias Mikkelsens 3-1 scoring øverst i saken!

Fantastisk Selnæs-assist 

Det begynte bra for vertene på Lerkendal. Få minutter ut i kampen vant Fredrik Midtsjø ballen høyt i banen og slo ballen til Søderlund. Fra 25 meter sendte spissen avgårde et skudd som gikk via Sandefjords Alexander Gabrielsen og i mål. Helt utagbart for Tørnes i Sandefjord-målet.

Men Sandefjord ønsket å være med på festen. Gjestene fikk frispark etter 14 minutter. Roger Risholt slo ballen på bakerste stolpe. Der raget Erik Mjelde høyest og utlignet foran ett sjokkert hjemmepublikum. En flott heading og godt satt fra nesten død vinkel. 

På dette tidspunktet sleit Rosenborg med å skape noe særlig, og veteran Micke Dorsin tok en alvorsprat med Kåre Ingebrigtsen på sidelinja før han tok for seg de sentrale spillerne.

– Vi slappet av og slapp inn et mål. Vi fikk ikke til spille vårt, det ble for trangt og vi gikk oss fast, vi måtte gjøre noe, sier Dorsin til TV 2.

Ole Selnæs hadde løsningen. Han slo en fantastisk gjennombruddspasning med utsiden av foten til Tobias Mikkelsen. Alene med keeper hadde dansken en enkel jobb med å plassere ballen i mål. 

– Det er en scoring i verdensklasse og verdt ingangspengene alene, sier Kåre Ingebrigtsen om målet.

Ole Sælnes sier ingenting ved det målet er tilfeldig.

– Jeg kjenner Mikkelsen og vet han er på tur inn der, ser at han vil ha ballen og det var god timing. Fullklaff rett og slett, gliser midtbaneankeret, som for øvrig fikk sitt tredje gule og må så over mot Stabæk om ni dager.

– Jeg mener vi skal klare å håndtere det, vi pleier ikke slippe inn slike mål sentralt, men det var klasse, både målet og pasningen, og det ødela for oss. Vi var inne i en god periode da det kom, sier en skuffet Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Rett før hvilen var Jonas Svensson nær ved å øke ledelsen, men skuddet fra 20 meter gikk rett i stolpen.

Ny Mikkelsen-scoring

Etter pausen var Rosenborg-dominansen total. 60 minutter ut i kampen scoret Tobias Mikkelsen sitt andre mål for dagen, og økte ledelsen til 3-1. Skuddet til dansken gikk via stolpen og i mål.

– Utrolig gøy, det er ikke ofte jeg scorer to mål, så det var stort å gjøre det foran et så fantastisk publikum. Det er alltid god stemning på Lerkendal, men i dag var det litt ekstra. Fint at vi scorer fem mål og slik sett gir litt tilbake til de som heier, sier dansken.

Åtte minutter senere var det Fredrik Midtsjøs tur. 21-åringen mottok ballen på 18 meter og banket til. Ballen gikk rett i mål.

Etter scoringen hadde gjestene ingenting å stille opp med. På overtid fastsatte Dorsin sluttresultatet til 5-1.

Slik startet lagene:
Rosenborg: Hansen, Svensson, Örn Eyjólfsson, Strandberg, Dorsin, Jensen, Selnæs, Midtsjø, Mikkelsen, Søderlund, Riski
Sandefjord: Tørnes, Hansen, Gabrielsen, Demba Bindia, Fevang, Risholt, Mjelde, Dieng, Kirkevold, Sellin, Juel-Nielsen