BRANN: Politiet advarer mot giftig røyk i Strømstad. (FOTO: Emil Sundberg)
BRANN: Politiet advarer mot giftig røyk i Strømstad. (FOTO: Emil Sundberg)

Storbrann i Strømstad

Politiet advarer mot giftig røyk og ber folk holde seg inne, skriver Aftonbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er et bil og lakkeringsfirma i Strømstad som begynte å brenne lørdag, skriver svenske Expressen. Brannvesenet har lørdag kveld kontroll på brannen.

Et 300 meter stort område rundt fabrikkbygningen ble sperret av, og beboere vest for industriområdet ble oppfordret til å holde seg innendørs på grunn av faren for giftig røyk.

Det er uklart hvordan brannen startet, men ifølge Bohusläningen skal det ha foregått arbeider inne i lokalet da det begynte å brenne.

Advarer

– Vi advarer allmenheten mot giftig røyk, alle bør holde seg inne sier operasjonsleder i Västra Götaland politi Ulf Lörstad, til Aftonbladet.

Det skal ikke være meldt om personskader.

Eieren av firmaet som brenner sier til GT at to ansatte i selskapet var på stedet da brannen startet og at det hele skal ha tatt fyr på svært kort tid på grunn av lakkeringsutsyret i bygget.

– Det er et helt livsverk som er ødelagt, det er grusomt. Min far har bygget det opp og nå har broren min og jeg tatt over. Vi har bygget lokalene selv og nå er alt borte, Man vet ikke om man skal le eller gråte, sier Patrik Haugland til avisen