SKREKKSKADE: Daniele Colli ligger på asfalten med et stygt armbrudd etter spurten i Giro d'Italia. Foto: Eurosport
SKREKKSKADE: Daniele Colli ligger på asfalten med et stygt armbrudd etter spurten i Giro d'Italia. Foto: Eurosport

Saksøker tilskuer etter skrekkskaden

Daniele Colli og Nippo-Fantini vil gå til sivilt søksmål mot tilskueren som forårsaket den skjebnesvangre Giro-krasjen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange sperret opp øynene da de så bildene fra Giro d' Italias sjette etappe.

En tilskuer med kamera lente seg ut i veibanen og krasjet med Nippo-Fantini-rytter Daniele Colli. Han veltet naturligvis, og det forårsaket en massevelt der sammenlagtleder Alberto Contador fikk skulderen ut av ledd.

Verst gikk det imidlertid utover Colli som u sammenstøtet fikk Colli et åpent brudd i venstre overarm. Colli satt på asfalten etterpå med armen i en unaturlig vinkel.

Han ble fraktet bort i sykebil og italieneren har hatt en vellykket operasjon på den knekte venstrearmen. 

Operasjonen var ifølge 33-åringens Facebook-side «lang og smertefull». Nå vil han og laget gå til sivilt søksmål mot tilskueren. Det skriver cyclingnews.com.

– Daniele vil i dag legge inn en formell kriminell klage som den skadede parten. Etterpå kan vi sette i gang vårt eget sivile søksmål for kompensasjon for skaden forårsaket laget, sier Nippo-Fantinis teamsjef Francesco Pelosi.

– Har ikke sagt unnskyld

Tilskueren har ikke blitt navngitt offentlig, men identiteten hans er kjent for politiet.

Han har imidlertid ikke tatt kontakt med den forulykkede sykkelrytteren.

– Politiet har identifisert ham som en 30 år gammel mann med en interesse for fotografi. Han var på utsiden av barrierene, han var ikke akkreditert og han skadet Daniele med linsen på kameraet. Jeg vil si at det forjener en klage. Det at han ikke har sagt unnskyld gjør situasjonen verre og viser at han er en person som ikke fortjener å slippe unna med det, sier Francesco Pelosi.

Pelosi er enig med Giro-direktør og Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov, som også ble rammet i hendelsen gjennom Contadors skade, som mener det bør innføres mer skjermende barrierer på siden av løypen.

Dermed er de på linje med TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

– Sykkelsporten er jo skapt slik at det kreves mye tillit fra tilskuere. De kommer tett på og kan ta på rytterne om de vil. Bedre barrierer i spurtene er noe som man må vurdere. Det er jo enkelt å gjøre noe med, sa TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad rett etter ulykken.

Contador leder fremdeles

Lørdag gikk Giro d' Italias åttende etappe. Beñat Intxausti (Movistar) vant fjelletappen, mens Mikel Landa Meana (Astana) tok andreplassen. Sebastien Reichenbach (IAM Cycling) ble nummer tre.

Sammenlagtleder Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) økte ledelsen i sammendraget fra to til fire sekunder foran Fabio Aru (Astana) etter at de kom samlet til mål.

Contador tok noen innlagte spurtsekunder underveis og virker ikke veldig plaget av smellen han fikk for to dager siden.