Lindkvist om det første målet: – Barcelona-spill

Mjøndalen-keeperen med kjempetabbe i seksmålsfest på Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Mjøndalen 4-2

Etter to strake hjemmetap var Vålerenga lysten på å snu hjemmetrenden da Mjøndalen kom på besøk 16. mai.

Vertene tok en fortjent 4-2 seier. To scoringer av bursdagsbarnet Rasmus Lindkvist og en av Christian Grindheim og Morten Berre var nok til å senke Mjøndalen. Mads Gundersen og Magnus Sylling Olsen scoret målene for Mjøndalen.

Se sammendraget øverst i saken!

Det var en fornøyd Kjetil Rekdal etter kampen, selv om han var misfornøyd med de to målene laget hans slapp inn.

– Det var viktig for oss å slå tilbake etter to strake hjemmetap. Det første målet er pur glede med klikk klakk og alene med keeper. Et fantastisk mål, sa Kjetil Rekdal til C More etter kampslutt.

Se Vålerengas første scoring til høyre i saken!

Bursdagshelten var naturligvis godt fornøyd med kampen og sin egen prestasjon. Klanens bursdagshilsen fikk han også med seg.

– Det var utrolig kult å feire bursdagens min her, sa 25-åringen etter kampen.

Lindkvist startet og avsluttet det vakre angrepet som resulterte i 1-0.

– Det er et fantastisk mål og det er mange som er borti ballen før den går i mål. Hva skal man si? Barcelona-spill, fortsatte målscoreren.

Vakkert Vålerenga-angrep 

Vålerenga startet best og kunne ha tatt ledelsen allerede etter ni minutters spill da Ghayas Zahid ble spilt alene med keeper. Dessverre for 20-åringen satte han ballen i stolpen. En enorm sjanse tidlig i kampen.

Hjemmelaget var tydelig revansjesugen på eget gress. Rett før halvtimen spilt stod hjemmelaget bak ett vakkert angrep. Rasmus Lindkvist fant Grindheim, som på en touch spilte til Zahid. 20-åringen flikket videre til Braaten som igjen flikket videre til Lindkvist.

Plutselig var svensken spilt igjennom og kunne enkelt plassere ballen i lengste hjørnet. Fantastiske kombinasjoner og et vakkert en touch-spill av vertene. Så ble det mye underholdning mot slutten av 1. omgang.

Tre minutter før hvilen økte Grindheim ledelsen for vertene da han sendte i vei et langskudd fra 20 meter. Ballen gikk via et Mjøndalen-ben og i mål bak en utspilt Forn i mål.

Minuttet senere reduserte Mjøndalen. Innlegget fra venstre faller ned hos Mads Gundersen etter mye rot i Vålerengas forsvar. Ballen plasserte 22-åringen i mål bak en sjanseløs Langer i VIF-buret. Et lite håp for gjestene da å ta med seg inn til pause.

Enorm keepertabbe

Det tok litt tid før sjansene kom etter hvilen men da det først ble skapt noe rant det inn med mål.

Rasmus Lindkvist økte ledelsen etter 73. minutters spill. En lang ball ble slått inn i Mjøndalens bakrom. Der traff ikke keeper Forn med klareringen og ballen spratt til en umarkert Lindkvist som enkelt satte ballen i det tomme målet.

Like før slutt skapte Mjøndalen et nytt håp. Innlegget fant Magnus Sylling Olsen som styrte ballen inn i mål. Men minuttet etterpå fastsatte Morten Berre sluttresultatet til 4-2.

Slik startet lagene:
Vålerenga: Langer, Gunnarsson, Wæhler, Nation, Kristiansen, Nilsen, Grindheim, Zahid, Lindkvist, Braaten, Fredheim Holm
Mjøndalen: Forn, Sundli, Arneberg, Bernstein, Solberg, Diop, Gundersen, Aasmundsen, Hansen, Kapidzic, Gauseth