Hammer vant og kvalifiserte seg til Norway Chess

Avgjorde på siste dag av turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jon Ludvig Hammer sikret turneringsseier og plass i Norway Chess etter en høydramatisk avslutningsdag.

Det var duket for dramatikk under siste dag av EnterCard Chess Qualifier med hele fem runder hurtigsjakk. Betenkningstiden på 20 minutter hver viste seg å presse spillerne til å gjøre flere feil enn vanlig. Blant annet tapte danske Curt Hansen på tid i to partier hvor han hadde gode sjanser til å vinne.

Det mest dramatiske partiet var likevel toppoppgjøret Fressinet – Hammer i sjuende runde. Vinneren av dette partiet ville være godt på vei mot turneringsseier. Hammer så lenge ut til å tape partiet, men med tidspresset gjorde franskmannen en tabbe man sjelden ser fra spillere av hans kaliber. Hammer grep sjansen da den bød seg, og vant dette nøkkelpartiet. Likevel gjorde franskmannen sakene sine bra utenom dette partiet, men det innbyrdes tapet mot nordmannen ble for tungt å ta igjen.

Hammer sikret turneringsseieren med en kort remis mot 15-åringe Aryan Tari i siste runde.

– Denne turneringen handler om å vinne, det var mye som sto på spill og derfor valgte jeg å tilby remis. Jeg hadde alt å vinne på remis, sier Jon Ludvig etter partiet.

Unge Tari kom dermed på tredjeplass i turneringen, på tross av at han var lavest rangert på forhånd. Spesielt imponerende var hans knusende seier i runde sju mot sin fremtidige trener på NTG, Simen Agdestein. Agdestein på sin side hadde ikke helt turneringen, og endte sist i feltet.

Turneringen er nå over, og resultatlisten ble som følger:
1. Hammer 12
2. Fressinet 11
3. Tari 7.5
4. Grandelius 6.5
5. Hansen 4.5
6. Agdestein 3.5

Neste stopp for Jon Ludvig Hammer er Norway Chess som går av stabelen 15.-25. juni, hvor han får prøve seg mot Magnus Carlsen og resten av verdenseliten. Han uttaler at han ønsker å gjøre det bedre enn i samme turnering for to år siden.

Da tok han 1,5 av 9 poeng.

–Sist gang prøvde jeg å spille kampsjakk, noe som egentlig ikke er min stil. Denne gangen har jeg mer tro på egne ferdigheter, og at jeg kan spille mitt eget spill, uttalte Hammer etter at turneringsseieren var i boks.