KLAR FOR NHL-KLUBB: Andreas Martinsen har signert for Colorado Avalanche.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLAR FOR NHL-KLUBB: Andreas Martinsen har signert for Colorado Avalanche. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Martinsen klar for NHL-klubb

Andreas Martinsen har signert for Colorado Avalanche.

Norge har fått en ny NHL-spiller.

Colorado Avalanche bekrefter fredag på sine hjemmesider at Andreas Martinsen (24) har signert en ettårsavtale med klubben, en såkalt «entry-level» kontrakt.

Martinsen må trolig belage seg på å spille for Avalanches farmerlag Lake Erie Monsters i AHL i starten.

– Spørsmålet er hva som er lagets plan med ham. Han må nok starte sesongen i AHL, men det er vanskelig å spå hvor nære han er og når han får spille i NHL. Man skal være på rett sted til rett tid, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Etter tre sesonger i tyske Düsseldorfer valgte Martinsen ikke å forlenge kontrakten med klubben. TV 2 har tidligere omtalt interessen fra NHL. Da bekreftet Martinsen at Avalanche var en av klubbene. Han var også klar på at han ønsket å ta sjansen, selv om han visste at det ville bli vanskelig.

– Da jeg vokste opp, så var Colorado drømmeklubben faktisk, med spillere som Peter Forsberg. Men jeg kommer til å dra til USA uansett hva slags tilbud jeg får. Hvis jeg må spille i AHL i ett år, to år eller aldri får sjansen til å komme opp, så gjør jeg gjerne det hvis det er veien man må gå. Jeg vil at den dagen jeg legger skøytene på hylla, så kan jeg se tilbake og si «jeg prøvde i alle fall» hvis det ikke skulle gå, sa Martinsen.

Det er en innstilling Erevik hyller.

– Det er helt riktig holdning. Det er kjempebra for norsk ishockey, og det er kult at han tar sjansen. I AHL er det et bikkjeslagsmål om å være nestemann på listen til NHL-klubbene. Det blir en tøff hverdag, sier Erevik.

Martinsen, som måler 190 centimeter og veier 93 kilo, spilte VM for Norge tidligere i mai. 

– Tidligere har jeg ment at Martinsen er for treg og tung, men han lagt bak seg en fantastisk sesong i Tyskland. I VM viste han seg ikke altfor mye frem, men det virker som om han var klar for Avalanche allerede før VM, sier Erevik. 

Det har ikke lykkes TV 2 å komme i kontakt med Martinsen.