«Stinn brakke» i Trondheim, Molde og Sarpsborg

Sjekk hvor mange tilskuere Tippeliga-klubbene forventer på fotballens festdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fremdeles gode muligheter til å sikre seg til fotballens festdag, selv om flere klubber melder om «stinn brakke» i den tradisjonalle 16. mai-runden i Tippeligaen.

Rosenborg melder om fullt hus på Lerkendal mot Sandefjord, og Molde tror lørdagens toppoppgjør mot Stabæk blir utsolgt.

Fotballfeber i Trondheim
Ifølge UEFA har anlegget en kapasitet på 21.620 tilskuere.

– Vi har passert 10.200 solgte billetter. Vi regner med rundt 11.000 solgte billetter. Den totalte kapasiteten er 11.300, sier billettsjef Lars Outzen.

Rosenborg har allerede forhåndssolgt 21.000 billetter. Men daglig leder Tove Moe Dyrhaug opplyser at fremdeles er mulighet til å sikre seg billetter på Lerkendal.

– Det er fotballfeber i byen og en enorm etterspørsel etter billetter. Vi har solgt veldig mange VIP-billetter i dag, men det er fremdeles ledige seter på VIP HENT, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug, til klubbens hjemmeside.

Opptur for Viking
Viking, som har slitt med billettsalget tidligere i sesongen, håper og tror på fulle hus mot Start. Foreløpig har klubben forhåndssolgt 10.600 billetter, inkludert sesongkortinnehaverne.

– Vi håper på 13-14 000. Kommer det så mange blir vi kjempefornøyde. Det var 12 000 mot Odd, og jeg tror folk fikk en god opplevelse. I fjor var det lokalderby mot Sandnes Ulf, og det trakk nok litt ekstra, sier salgssjef i Viking, Kjartan Salvesen, til NTB.

Også Sarpsborg og Bodø/Glimt melder om fulle tribuner i oppgjørene mot henholdsvis Tromsø og Lillestrøm.

– Vi er bortimot utsolgt, noe som betyr 5100 tilskuere, sier arrangementssjef Tone Karlsen.

Rekdal håper Oslo kan lære av Trondheim og Bergen
Den eneste klubben som har slitt litt med billettsalget før 16. mai-runden, er Vålerenga. Men Vålerenga-trener Kjetil Rekdal satser fansen kjenner sin besøkelsestid foran oppgjøret mot nyopprykkede Mjøndalen.

Oslo-klubben håper på minst 12.000 tilskuere innenfor portene på Ullevaal lørdag.

– Vi hadde en ganske underholdende kamp mot Tromsø sist, da. Jeg vil heller vinne 5-4 enn 1-0, selv om det var fryktelig å oppleve en slik berg og dalbane fra sidelinjen sist. Det hadde vært kjekt med masse folk og at vi kunne fått til den tradisjonen på 16. mai som de har i Bergen og Trondheim, sier Rekdal til klubbens hjemmeside.

Brann forventer fulle hus
I Obos-ligaen er det naturlig nok ikke ventet like mange tilskuere som i Tippeligaen, men publikumslaget Brann forventer fulle tribuner i lokaloppgjøret mot Nest-Sotra. Fredag formiddag passerte Brann 14.000 solgte billetter. Brann Stadion har kapasitet på 17.686 tilskuere.

– Selv om det fylles opp mange steder går det fortsatt greit å sikre seg plasser sammen både på kort- og langside. Familier kan fortsatt sikre seg billetter samlet til hyggelige priser på Fjordkraft felt F og Frydenbø felt A øvre del, påpeker Dag Frode Algerøy, leder for privatmarkedet i Brann, til klubbens hjemmeside.

Så mye har Tippeliga-klubbene solgt før lørdagens 16. mai-kamper:

Bodø/Glimt – Tromsø:
– Vi har solgt unna jevnt med billetter de siste dagene, og det er bare rundt 2000 billetter igjen av de 6100 vi kan selge. Vi merker at det er stor interesse for kampen. Vi både håper og tror at det blir utsolgt. Det er jo fotballens festdag, og det ser ut som at det kan bli bra vær, sier arrangementsansvarlig i Bodø/Glimt, Kent André Aagnen til AN.no.

Vålerenga – Mjøndalen:
– Vi forventer 12.000 tilskuere, opplyser daglig leder Stig-Ove Sandnes.

Rosenborg – Sandefjord:
– Det er nå solgt over 21 000 billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på lørdag, opplyser RBK på klubbens hjemmeside.

Odd – Haugesund:
– Fredag formiddag var det allerede solgt 7.700 billetter, men klubben håper på 10.000 tilskuere innenfor portene, opplyser Odd.

Molde – Stabæk:
– Vi har passert 10.200 solgte billetter. Vi regner med rundt 11.000 solgte billetter. Arenaen tar totalt 11.300 tilskuere, sier billettsjef Lars Outzen til Rbnett.no.

Sarpsborg – Lillestrøm:
– Vi er bortimot utsolgt, sier arrangementssjef Tone Karlsen. Stadion tar 5100 tilskuere, opplyser Sarpsborg.

Godset – Aalesund:
– Vi har solgt over 7000 forhåndssolgte billetter, og håper på 8000 og utsolgt, opplyser Godset.

Viking – Start:
– Fredag var det solgt 10.600 billetter. Viking håper på 14.000 innenfor portene på Viking Stadion, opplyser Stavanger-klubben.