Full rentekrig – du trenger ikke betale mer enn 2,6 prosent

Småbankene starter ny rentekrig, nå får du boliglån til 2,6 prosent rente – uten krav til kundeforhold, alder eller yrke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landets billigste bank i øyeblikket, er BN Bank i Trondheim som fredag senket boliglånsrenten til 2,6 prosent (effektiv rente 2,66 prosent).

Alle kan få denne renten, uten krav til kundeforhold, alder eller yrke, noe som ofte er betingelser for å oppnå de beste rentene i andre banker.

Har utløst rentekrig

– Vi setter ned renten for å møte konkurransen i markedet. Vi ser at det er intens konkurranse, sier direktør for personmarked i BN Bank, Eli Ystad. 

BN bank erklærer dermed full krig om kundene, til stor glede for Forbrukerrådet.

– De har nå utløst en rentekrig med dette tilbudet, sier fagdirektør Jorge Jensen.

Også andre småbanker, som Skandiabanken, har satt renten nesten like lavt som BN Bank.

Har du et stort lån, går Boligkreditt.no faktisk enda lavere. For boliglån på over 4 millioner kroner tilbyr de nå 2,43 prosent effektiv rente (2,4 prosent nominelt). Og de tjener fortsatt penger på en så lav rente, skal vi tro Forbrukerrådet.

– Dette taper de ikke penger på, sier Jensen.

Prut eller bytt bank

Har du dyre lån hos en annen bank er det nå på tide å prute eller flytte lånet, oppfordrer Forbrukerrådet. Du ikke skal betale mer enn renten BN Bank tar.

– En rente på 2,6 prosent er det BN Bank nå går ut med, og da er det det man skal prute ned mot.

Jorge Jensen peker på at det er mye penger å hente på å sjekke lånevilkårene sine. En vanlig husholdning kan fort spare ti til tjue tusen kroner årlig på å prute på renta, eller flytte lånet til en billigere bank.