Steven Gerrard omfavnes etter Champions League-triumfen i Istanbul. AFP PHOTO/TARIK TINAZAY/FILES
Steven Gerrard omfavnes etter Champions League-triumfen i Istanbul. AFP PHOTO/TARIK TINAZAY/FILES

The Kop har hatt lov til å tro på mirakler - takket være én mann

Kjærligheten til Liverpool kostet deg dyrt, Steven Gerrard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Gerrard elsker Liverpool FC og kjærligheten har kostet dyrt. Først og fremst fordi mange av hans beste lagkamerater gjennom 17 år ikke delte de sterke følelsene for klubben.

Er Stevie G tidenes Liverpool-spiller? Den gjengse oppfatning er at han ligger som nummer to, bak Kenny Dalglish. Er Gerrard den beste, engelske midtbanespilleren i sin generasjon? Her avgjør stammementaliteten om han kommer foran Paul Scholes og Frank Lampard.

Alle Steven Gerrard konkurrerer med på listen over de største har én ting felles; de var i lange perioder av karrieren en del av Englands suverent beste lag. Og alle vet at det er lettere å være god med gode folk rundt seg. Gerrard hadde aldri det privilegiet. Selv forrige sesong da Liverpool hadde det beste spissparet i Premier League og scoret over 100 mål, var det ikke nok til å bli best. 50 baklengs forteller hvor problemene lå.

Men som symbol har Steven Gerrard vært suveren. Han har vært Liverpool, og Liverpool har vært ham. Under det ødeleggende eierskapet til Hicks/Gillette, alltid rakrygget 'number 8 and captain, Steven Gerrard'. Når store stjerner som Alonso og Suarez har forlatt Merseyside, har fansen alltid hatt Stevie G å se til. I de 10 årene som er gått siden Istanbul har det vært lov å tro på mirakler på the Kop. Kun takket være én mann.

Forrige helg snakket jeg med Jose Mourinho om Steven Gerrard. Chelseas manager har gjort mange forsøk på å hente Steven Gerrard, både til London, Milano og Madrid. Mourinho er den største trofé-sankeren i bransjen. Regnestykket er enkelt. Hadde Gerrard forlatt Liverpool for 10 år siden, etter Champions League-triumfen, ville han ha vunnet mange flere titler, inkludert Premier League.

Det finnes noen lojale spillere i engelsk fotballs historie. Ingen har forsaket mer enn Steven Gerrard. Ingen kjærlighet er satt på hardere prøve enn den gangen verdensklassespilleren sverget sin framtid til en klubb med sine beste år bak seg.