REGNBUEFLAGG: Brann-supporterne ville bruke regbueflagget som hjørneflagg, men får nei fra Norges fotballforbund.
REGNBUEFLAGG: Brann-supporterne ville bruke regbueflagget som hjørneflagg, men får nei fra Norges fotballforbund.

Fotballklubb får ikke bruke homoflagg som hjørneflagg

Norges fotballforbund viser til internasjonale regler i sin begrunnelse av homoflagg-nekten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotballklubben Brann ville vise motstand mot homofobi ved å bruke regnbueflagget som hjørneflagg under kampen mot Nest-Sotra 16. mai.

Men Norges fotballforbund sier nei, skriver tidsskriftet Josimar

– Fotballforbundet må snart bestemme seg. Er de mot diskriminering og for inkludering, eller ikke? sier Brann-supporter Gjert Moldestad til fotballtidsskriftet.

Viser til internasjonale regler

Supporterne ville fronte likeverd som en av klubbens kjerneverdier, og fikk støtte fra ledelsen.

Norges fotballforbund viser til internasjonale regler når de begrunner hvorfor klubben ikke får bruke regnbueflagget som hjørneflagg.

– Når det kommer til spillebanen, så er farger på målnett, flagg og lignende nedfelt i internasjonale regler. Hjørneflaggene er en del av spillebanen, sier Rune Pedersen, konsulent for kampadministrasjon og arrangement i NFF, til TV 2. 

Kan bruke flagget på stadioen

Han forklarer videre at Brann gjerne må bruke regnbueflagget på stadioen i arrangementet knyttet til kampen.

– Mange av våre klubber samarbeider med ulike organisasjoner. De har full støtte til å bruke regnbueflagg, eller gjennomføre andre markeringer, i arrangementet knyttet til kampen. På selve banen finnes regler som følges i alle kamper, fortsetter han.

Tidsskriftet Josimar peker på at andre europeiske klubber ved enkelte tidligere anledninger har brukt homoflagget som hjørneflagg.

– Det kjenner jeg ikke til, sier Pedersen

Ikke første gang

Norges fotballforbund fikk mye oppmerksomhet da de for ett år siden ville nekte norske supportere å vifte med flagget under oppgjøret mellom Norge og Russland. 

Den gang endte saken med at fotballforbundet åpnet for at tilskuerne kunne bruke t-skjorter i regnbuefarger under kampen. Det ble også tillatt å ta med seg mindre flagg inn på stadioen