SNART 100:  Winnie Blagden fyller snart 100 år, og aner ikke hvor spesiell denne dagen trolig blir. FOTO: BBC Radio Sheffield/Facebook
SNART 100:  Winnie Blagden fyller snart 100 år, og aner ikke hvor spesiell denne dagen trolig blir. FOTO: BBC Radio Sheffield/Facebook

Ensomme Winnie (99) aner ikke at hele verden planlegger tidenes overraskelse for henne

Winnie Blagden har ikke familie, og lite kontakt med andre enn pleierne sine. Ønske deres om å gi henne oppmerksomhet på 100-årsdagen 31. mai får internett til å gløde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For nesten 100 år siden ble Winnie Blagden født i Sheffield, England, og der ble hun boende resten av livet.

Ingen familie

Hun fikk aldri barn, og etter at mannen hennes, George døde, har hun hatt lite kontakt med andre enn de som kommer innom for å gi henne stell. De få som kjenner henne er imidlertid veldig glad i henne. 

– Hun er virkelig en veldig spesiell dame, og hun kaller oss sin lille familie, sier en ansatt ved Serenta HomeCare som tar vare på den vevre damen. 

Vil gi henne spesiell dag

Siden det nærmer seg jubileum for Winnie bestemte Serenta HomeCare seg for å gjøre dagen så spesiell som mulig for henne. Og responsen de har fått hadde de ikke kunne forestille seg. 

BBC radio Sheffield har hjulpet pleiesenteret med å etterlyse bursdagshilsner, og da tok det helt av viralt. Mange tusen har kommentert og sagt de vil sende roser til den vordende hundreåringen.

Lover gaver og kort

En frisørsalong har sagt de skal gi henne hårklipp. En spasalong tilbyr spa. En bruktbutikk vil gi henne en antikk tekopp i porselen og radiostasjonen mottar kort fra fjern og nær.

En pizzarestuarant lover gratis pizza til Winnie og alle gjestene, og et bakeri leverer bursdagskake. Listen er lang over mennesker og bedrifter som ønsker å gi henne en gave eller bare litt oppmerksomhet på den store dagen. 

Gaver og kort skal etter planen overrekkes den 28. mai. Tre dager før den faktiske bursdagen 31. mai.

Hvis du har lyst til å bidra med litt oppmerksomhet kan bursdagskort sendes til BBC Radio Sheffield, 54 Shoreham Street, Sheffield, S1 4RS.