MINNERIKT MØTE: Jostein Forsberg får signert sin egen Gibson 355-gitar av B.B King på Notodden Bluesfestival i 1997. Foto: Privat
MINNERIKT MØTE: Jostein Forsberg får signert sin egen Gibson 355-gitar av B.B King på Notodden Bluesfestival i 1997. Foto: Privat

Her signerer B.B. King gitaren til bluesfestival-sjefen

Jostein Forsberg fikk et ekslusivt møte med  B.B. King i 1997 på Notodden Bluesfestival.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag kom den triste beskjeden at blueslegenden B.B King har gått bort. En som minnes artisten godt, er daglig leder av Notodden Blues festival, Jostein Forsberg.

I 1997 gjestet B.B. King Notodden Bluesfestival i forbindelse med festivalens 10-års jubileum.

Signerte gitar

Festivalsjef Jostein Forsberg husker dette ekstra godt. Han fikk et ekslusivt møte med B.B King og fikk ham til å signere gitaren sin, en Gibson 355 modell.

– Det ble et fantastisk møte med en meget hyggelig og imøtekommende person som etterlot et uslettelig inntrykk, sier Forsberg til TV 2.

Gitaren B.B King signerte var den samme typen gitar han selv brukte, og som han kalte for «Lucille». Den signerte gitaren er i dag utstilt på bluesmuseet på Notodden.

Ville ha han tilbake

Notodden Bluesfestival har i mange år forsøkt å få Blues-legenden tilbake til festivalen.

– Vi har prøvd en rekke ganger å booke han tilbake, men uten å lykkes og nå er det dessverre for sent. Han var den største ambassadøren for bluesmusikken, avslutter Forsberg.