15-årige Aryan Tari holdt norgesstoer Jon Ludvig Hammer til remis, og sørget dermed for at spenningen før EnterCard Chess Qualifiers siste dag er stor.
15-årige Aryan Tari holdt norgesstoer Jon Ludvig Hammer til remis, og sørget dermed for at spenningen før EnterCard Chess Qualifiers siste dag er stor.

Duket for thrilleravslutning i sjakk-kvalik:– Alt kan skje i morgen

Teten er uendret etter femte runde av kvalifiseringsturneringen, og alt vil avgjøres i morgendagens hurtigsjakk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stillingen forblir uendret før siste dag av EnterCard Chess Qualifier. Aryan Tari (15) og Nils Grandelius (22) stakk kjepper i hjulene for seiersrekken til henholdsvis Jon Ludvig Hammer og Laurent Fressinet, og de to unge talentene hentet begge med seg poeng fra stormesterne som leder turneringen.

Aryan Tari lyktes i å overraske sin ni år eldre motstander i åpningen. Etter et uortodokst åpningsvalg fra 15-åringen måtte Hammer tidlig i tenkeboksen, og det var klart at det ville oppstå trøbbel for norgestoeren. 

– Aryan overrasket meg i åpningen, og jeg husket ikke hva jeg skulle spille. Jeg følte jeg kom bakpå fra start, og synes egentlig jeg spilte et ganske dårlig parti, sa en lettet Hammer etter at remisen var et faktum. 

I partiet mellom Nils Grandelius og Laurent Fressinet var franskmannen tidlig kritisk til egen stilling. Han likte ikke hvordan åpningsfasen hadde utspilt seg. Allikevel overbeviste franskmannen med solid spill i midtspillet, og hans sjanser ble fort de største. Da Grandelius viste gode sluttspilltakter endte partiet etter 59 trekk allikevel remis.

Curt Hansen tok i denne runden sin første seier i EnterCard Chess Qualifier. Etter en dramatisk tidsnødsduell i hans parti mot Simen Agdestein, kunne han smile for å forlate bunnen av resultatlisten.

I den klassiske delen av EnterCard Chess Qualifier gis det 2 poeng for seier, 1 poeng for remis og null poeng for tap. Før turneringens siste dag ser stillingen ut som følger: 

1.-2. Fressinet, Hammer 8 poeng

3. Grandelius 5 poeng

4. Tari 4 poeng

5. Hansen 3 poeng

6. Agdestein 2 poeng

Siste dag av EnterCard Chess Qualifier er fredag. Da spilles det hurtigsjakkpartier hvor alle spillerne møter hverandre en gang til. Spenningen kan følges på TV 2 sportskanalen og tv2.no fra 19.00!

Jon Ludvig Hammer har tidligere uttalt at han tror hans sidemann Laurent Fressinet er den beste hurtigsjakkspilleren i dette feltet, og nordmannen uttrykte nervøsitet i forkant av morgendagens begivenheter.

– Det blir stressende og vanskelig – det er veldig mye som står på spill. Det vil bli veldig lett å gjøre tabber, og det mentale vil ha mye å si. Jeg skulle gjerne hatt et forsprang inn i hurtigsjakkdelen, for her kan alt skje, oppsummerte han.