Slik blir fotballfesten på TV 2 og C More 16. mai

– Det blir fulle tribuner og en helt spesiell ramme rundt kampene. Det er slik fotball skal være, sier Davy Wathne som håper på 16.mai-tilstander sesongen rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

16. mai er dagen før dagen for nasjonen Norge, men for de fotballfrelste er det nettopp denne datoen som har den største festen.

Det kommer selvsagt til å speiles på TV 2 og C Mores kanaler, der fotballfesten varer fra første kampstart 13.15 til FotballKveld er ferdig på TV 2 Zebra kl. 23.

Under får du denne fulle og fullstendige oversikten over hvordan du kan se ditt favorittlag og de største kampene på 16. mai.

Sendingen før Bodø/Glimt-Tromsø starter kl. 15.00 på TV 2 Zebra, siden går det slag i slag med norsk fotball.

Du kan se hvilken som helst kamp fra Tippeligaen på TV 2 Zebra, tv2sumo.no, C More-kanaler og csports.no, i tillegg til at Helene Husvik guider deg gjennom runden på FotballXtra på TV 2 Sportskanalen kl. 18 og Fotballkveld på TV 2 Zebra umiddelbart etter at Viking-Start er ferdig.

Camp Davy er i Stavanger, og i de ulike sendeflatene får Davy Wathne med seg trenere, spillere og supportere fra Viking og Start før hovedkampen klokken 20.

GLEDER SEG: Davy Wathne før Tippeliga-kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset tidligere i sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLEDER SEG: Davy Wathne før Tippeliga-kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset tidligere i sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Davy har vært på Brann Stadion hvert år siden 16. mai-kampene ble innført. Dermed blir årets «dagen før dagen» ekstra spesiell for TV 2s fotballnestor. Men 16. mai er noe annet enn det vi ser resten av året.

– Det er en perfekt dag for fotball og slik fotball skal være. Kampene kommer med en helt spesiell ramme og er en tydeliggjøring av det beste med norsk fotball. Det er fulle tribuner, og folk går på kamp for å være med hverandre og å støtte laget. Det er en forventning om at 16. mai blir en gøy dag å gå på stadion, og med så mye publikum så blir supporterne en faktor som er med å legge premissene for det som skjer på banen, sier Davy som gjerne skulle ha sett at alle Tippeliga-runder var som 16. mai.

– Jeg brenner for at folk skal gå på stadion og håper at dette skal bre om seg til resten av året. Hvis man virkelig brenner for fotball er det fullt mulig å gjøre det som skjer 16. mai i alle de 30 rundene. Da må supporterne skjønne betydningen av egen tilstedeværelse og innsats. De kan spille en rolle og hjelpe laget sitt. Som vi så i Mjøndalen mot Rosenborg på tirsdag. Hjemmepublikumet løftet i utgangspunktet dårligere spillere til å snu kampen mot kanskje Norges beste lag.

Akkurat det at kampene får en annerledes ramme enn de fleste av de 29 andre serierundene gjør at 16. mai ofte leverer kamper som også er ekstra underholdende.

Rammen rundt gir utslag på spillernes prestasjoner.

– På 16. mai legger supporterne premissene for kampene på en helt annen måte enn ellers. Det blir en helt annen stemning og et trykk som legger press på spillerne. Det er ikke bare fordel hjemmelaget med mye folk på tribunene, vi får ofte overraskende resultater på 16. mai. Det er som VM-gruppespillet i Brasil. Normalt sett er gruppespillet i VM ganske kjedelig, men der ble lagene besjelet av stemningen rundt og det ble et fantastisk gruppespill, sier Davy Wathne. 

– Litt slik er det på 16. mai i Norge. Det kan skje rare ting, men det er først og fremst en gøy dag der kampene ofte er underholdende. Folk blir påvirket av omgivelsene. Alle som er involvert i fotball på en eller annen måte føler at denne dagen er noe spesielt og benytter sin sjanse til å vise det.

Det er selvfølgelig også Premier League og internasjonal fotball på menyen, med blant annet Steven Gerrards siste hjemmekamp for Liverpool kl. 18.30 på TV 2 Sport Premium.

Norsk fotball:

Tippeligaen:

Bodø/Glimt – Tromsø kl. 15.30 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no
Vålerenga – Mjøndalen kl. 15.30 på C More Fotball og csports.no

Rosenborg – Sandefjord kl. 17.30 på C More Fotball og csports.no (kampstart 18.00)
Odd – Haugesund kl. 18.00 på C More Live og csports.no
Molde – Stabæk kl. 18.00 på C More Live 2 og csports.no 
Strømsgodset – Aalesund kl. 18.00 på C More Live 3 og csports.no 
Sarpsborg – Lillestrøm kl. 18.00 på C More Live 4 og csports.no

FotballXtra kl. 18.00 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no

Viking – Start kl. 20.00 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no 

Fotballkveld kl. 22.00 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no

OBOS-ligaen:

Brann – Nest-Sotra kl. 17.30 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no (kampstart 18.00)
Bærum – Bryne kl. 18.00 på csports.no
Follo – Sandnes Ulf kl. 18.00 på csports.no
Fredrikstad – Kristiansund kl. 18.00 på csports.no
Hødd – Åsane kl. 18.00 på csports.no 
Jerv – Hønefoss kl. 18.00 på csports.no 
Sogndal – Ranheim kl. 18.00 på csports.no 
Strømmen – Levanger kl. 18.00 på csports.no 

Internasjonal fotball:

Premier League:

Southampton – Aston Villa kl. 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no (kampstart 13.45)

Tottenham - Hull kl. 16.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no 
FotballXtra England kl. 16.00 på TV 2 Sport Premium 3 og tv2sumo.no

Liverpool – Crystal Palace kl. 18.30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Playoff til Premier League:

2. semifinale: Norwich – Ipswich kl. 13.15 på TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no

Serie A:

Inter – Juventus kl. 18.00 på csports.no
Sampdoria – Lazio kl. 20.45 på C More Live og csports.no