FINALEHELT FRA FÆRØYENE: Brandur Olsen (t.v.) ble matchvinner i den danske cupfinalen. 19-åringen scoret i ekstraomgangene da FC København slo Vestsjælland 3-2. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
FINALEHELT FRA FÆRØYENE: Brandur Olsen (t.v.) ble matchvinner i den danske cupfinalen. 19-åringen scoret i ekstraomgangene da FC København slo Vestsjælland 3-2. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

19-åring ble cupfinalehelt for Solbakken og FCK

FCK trengte ekstraomganger for å vinne cupfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vestsjælland-FC København 2-3

Ståle Solbakken kan juble for sin andre cupfinale-seier som FCK-trener. I torsdagens «pokalfinale» mot Vestsjælland vant hovedstadsklubben 3-2 etter ekstraomganger.

Unggutt avgjorde kampen
Den store helten ble den 19 år gamle færøyingen Brandur Olsen. Midtbanespilleren ble byttet inn like før full tid og måtte se Vestsjælland utligne bare minutter senere. I ekstraomgangene tok unggutten ansvar og avgjorde kampen med et lekkert skudd fra distanse. 

– Det var veldig følelsesladet. Det kan ikke beskrives. Jeg bare løper mot fansen... Det er bare helt fantastisk, sier Olsen i intervjuet med dansk TV 3 + etter kampen.

Tom Høgli (31) fikk én omgang for FCK, mens Anders Østli (32) spilte hele kampen for Vestsjælland.

Cupfinaletriumfen gjør også at FCK kan nyte flere ferieuker til sommeren. Nå går Solbakkens mannskap direkte inn i andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen i midten av juli. Dersom FCK hadde tapt cupfinalen, hadde Europaliga-kvalifiseringen startet 2. juli for danskene - bare tre uker etter sesongslutt i Superligaen. Det skriver VG.

– Symbolet på vår sesong ser du under premieutdelingen. Det står ti spillere i dress ved siden av podiet. Derfor var dette viktig for neste år. Vi kommer seinere inn i Europa, får en uke lenger ferie og får pustet ut. Det er viktig for oss, sier Solbakken.

For det har vært en meget krevende sesong for FCK. Flere nøkkelspillere har slitt med skader, og FCK ligger på andreplass i serien med ni poeng opp til Midtjylland fire runder før sesongslutt.

– Vi har spilt med de samme ti-elleve spillerne i fem kamper nå. Vi er virkelig helt inne til benet. Vi har vunnet fire av de fem kampene. Guttene var i kjelleren. Jeg er stolt over at de gir alt, sier Solbakken.

Svak førsteomgang av FCK
FCK fikk det tøft i den første omgangen mot den danske Superligaens nest dårligste lag. Halvtimen ut i kampen steg tidligere Everton-spiller Apostolos Vellios til værs og stanget Vestsjælland i ledelsen.

Høgli ble byttet ut til pause for et FCK-lag som fikk lite til å fungere i de første 45 minuttene. Etter hvilen ble det imidlertid mer fart på spillet til FCK.

Tippeliga-kjenninger scoret
Kun 45 sekunder var spilt av den andre omgangen da Per Nilsson, som spilte i Odd mellom 2005 og 2007, utlignet med et kontant hodestøt på en corner. Ikke lenge etter sendte tidligere Molde- og LSK-spiss Björn Bergmann Sigurdarson FCK opp i 2-1 med en iskald chip over keeper.

På tribunen var supporterne klare til å starte festen, men tre minutter før full tid kom utligningen. Dennis Sørensen stormet mot hjørnet av femmeteren på en corner og fikk kastet seg frem for å heade ballen. Hodestøtet var perfekt plassert nede ved stolpen til en sjanseløs Stephan Andersen i FCK-målet.

Scoringen sendte kampen til ekstraomganger. Der ble FCK-innbytter Brandur Olsen tungen på vektskålen. 19-åringen banket inn 3-2-scoringen fra distanse og sikret cupfinaletriumf for FCK.