Ambassadør Leif Larsens båre til Norge

Båren til ambassadør Leif Holger Larsen kom til Norge torsdag. Larsen mistet livet i en helikopterulykke i Pakistan 8. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenriksminister Børge Brende (H) var sammen med flere ledere i Utenriksdepartementet og representanter fra pakistanske myndigheter til stede og tok imot båren på Gardermoen militære flystasjon.

– Leif var en dyktig diplomat. Han var en av våre fremste eksperter på sikkerhetspolitikk. Han ble ofte omtalt som en kjernekar, noe jeg selv fikk oppleve senest da jeg nylig besøkte Islamabad, sa utenriksministeren i en kort minnetale etter at den hvite kisten var båret inn i hangaren av seks politimenn i paradeuniform.

Larsen, som ble utnevnt til ambassadør til Pakistan i fjor høst, var på tjenestereise nord i landet da ulykken skjedde. Helikopteret han satt i styrtet ved landing, og Larsen og seks andre personer mistet livet. Blant de omkomne var også Filippinenes ambassadør. Det var 17 personer om bord i helikopteret, som var ett av tre som reiste i følge.

Brende trakk fram Larsens gode skjønn, presise penn og lune humor som kvaliteter mange merket seg hos den erfarne diplomaten.

Båren ble fulgt til Norge av en representant fra Pakistans utenriksdepartement, og landets ambassade i Oslo var også representert på Gardermoen torsdag ettermiddag. (©NTB)