Australia truer med å avlive Johnny Depps hunder

De strenge importlovene gjelder også for Hollywood-stjerner. Australske myndigheter gir Johnny Depp (51) to døgn på å få hundene ut av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superstjernen tok med seg hundene sine Pistol og Boo til Australia uten å ha papirene i orden. Nå får han grei beskjed fra Australias landbruksminister Barnaby Joyce.

– Pistol og Boo må se å komme seg tilbake til USA, sier Jones.

GIR DEPP TO DØGN: Landbruksminister Barnaby Joyce. Foto: AFP.
GIR DEPP TO DØGN: Landbruksminister Barnaby Joyce. Foto: AFP.

Australia har svært strenge karanteneregler ved innførsel av dyr og myndighetene reagerer kraftig på at Depp tilsynelatende ignorerte reglene da han ankom landet.

– John Christopher Depp, også kjent som Jack Sparrow, har valgt å ta med seg to hunder til landet vårt, uten de nødvendige papirene og tillatelsene i orden. Det ser rett og slett ut som han har sneket dem inn. Vi fant ut at han hadde sneket dem inn fordi vi så dem på vei til hundefrisøren. Herr Depp må nå enten sende hundene sine tilbake til California, hvis ikke må vi avlive dem. Han har 50 timer igjen til å fjerne hundene, sier Joyce til pressen torsdag.

Depp er i Australia for å filme «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales», den femte filmen i Disney-serien. Han og de to yorkshireterrierne ankom Brisbane med privatfly i april, ifølge AFP.

Landbruksministeren understreker at de samme reglene må gjelde for stjerner som for vanlige folk.

– Hvis du skal ta med dyr inn i landet må du få tillatelse, dyret settes i karantene og deretter kan du ta dem med inn. Men hvis vi lar filmstjerner, selv om de har blitt kåret til verdens mest sexy mann to ganger, bryte loven, hvorfor ikke la alle bryte loven, sier landbruksministeren.