GLEDE: Peter Sagan vant foran Wouter Wippert og Mark Cavendish i en krevende avslutning på 4. etappe. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP.
GLEDE: Peter Sagan vant foran Wouter Wippert og Mark Cavendish i en krevende avslutning på 4. etappe. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP.

Endelig lyktes det for Peter Sagan

Den slovakiske superstjernen tok sin andre seier i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peter Sagan har fått en skuffende start på karrieren i Tinkoff-Saxo. Slovaken har slitt med å leve opp til de enorme forventningene som har vært knyttet til ham, og før nattens seier hadde han bare tatt én seier i løpet av hele 2015.

Etter tre andreplasser på rad smakte det derfor ekstra godt med en etappeseier på 4. etappe i Tour of California.

– Jeg ønsker å dedisere denne seieren til Maciej Bodnar, som krasjet stygt og måtte reise hjem. Jeg ønsker også å dedisere seieren til alle lagkameratene mine, som gjorde en stor jobb i sidevinden. De fikk meg i posisjon til å vinne, sier Sagan.

– I avslutningen mistet vi Bennati, som punkterte med tre kilometer igjen. Men Breschel, Mørkøv og McCarthy gjorde en veldig god jobb de siste kilometerne for å få meg til fronten av hovedfeltet, mens Cavendish lå litt bak i de siste svingene, fortsetter Sagan.

I forrige uke ble Sagan kritisert av sin egen sjef, Oleg Tinkov, i en blogg på sykkelnettstedet Cyclingnews.

– Han (Sagan) er den som må finne ut av hvorfor han ikke vinner, og han er den som må forandre på enkelte ting for å vinne igjen. Jeg kan ikke gjøre så mye. Egentlig er det jeg som er i trøbbel, for jeg betaler ham mye penger. Jeg sender ham en stor sjekk, og han presterer ikke. Det er ikke bra, skrev Tinkov.

Sagan svarte på kritikken etter seieren.

– Det er en ting jeg ikke skjønner med Cyclingnews. Det virker som om Cyclingnews er Paparazzi news. Jeg liker ikke å havne i en polemisk diskusjon med Oleg Tinkov. Hvis jeg skal snakke med Oleg, skal jeg gjøre det under fire øyne, sier Sagan.

Og han får ros av sjefen etter seieren.

– Peter er på rett vei. Jeg er glad for at han er i ferd med å komme i form før Tour de France, skriver Tinkov Twitter.