Norges dyreste brukte Mercedes akkurat nå blir din for 2,9 millioner kroner. Mye penger for en seks år gammel bruktbil? Joda, men så er dette også en helt unik bil! Faksmilie fra www.finn.no.
Norges dyreste brukte Mercedes akkurat nå blir din for 2,9 millioner kroner. Mye penger for en seks år gammel bruktbil? Joda, men så er dette også en helt unik bil! Faksmilie fra www.finn.no.

Når du vil ha full fart på Himmelfart ....

Den dyreste Mercedesen i bruktmarkedet er et ekte råskinn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Mercedes SL er i utgangspunktet heftige saker. Skal du kjøpe den ny, starter prisen på 1.270.000 kroner. I praksis blir det nok fort halvannen million, med "litt" ekstrautstyr innabords. 

Da snakker vi SL400 med 3-liters bensinmotor på 245 hestekrefter.

Men – for noen blir det naturligvis altfor beskjedent. For eksempel vedkommende som kjøpte denne bilen ny i 2009.

670 hestekrefter

Vi snakker Norges dyreste brukt-Mercedes, nærmere bestemt en SL 65 AMG Black Series. Her er det et realt kraftverk under panseret:  6-liters V12-motor med dobbel turbo og ikke mindre enn 670 hestekrefter!

Tror du det går bra? Da har du helt rett! Den røslige Mercedesen feier fra 0 til 100 km/t på imponerende 3,8 sekunder. Det vil si, det gjør den så lenge underlaget er tørt og fint. Her er det nemlig ikke noe 4x4, alle kreftene plantes til bakken via bakhjulene.

Dette skal også være den eneste i sitt slag i Norge. 

Dette er et råskinn, og den er rimelig!

Bak dette rattet er det gode forutsetninger for å ha det morsomt ...
Bak dette rattet er det gode forutsetninger for å ha det morsomt ...

Denne Mercedesen er det bare tre av i Norge

Herlig vulgære

Når AMG går i gang med å videreforelde en Mercedes, handler det om krefter, kjøreegenskaper og design. Men gjerne ikke for mye av det siste. Her er det som regel diskresjon som gjelder. Men "som regel" betyr heldigvis ikke "alltid". 

Black Series, betyr ekstremversjon av en allerede temmelig ekstrem bil. Dette konseptet så dagens lys første gang i 2006, og har blitt en slager blant entusiaster med tykk lommebok. Mens de vanlige AMG-modellene er relativt beskjedent stylet, er de som får navnet Black Series på grensen til vulgære. Herlig vulgære!

Det er for eksempel skikkelige skjermbreddere, digre hjul, ekstra spoilere på spoilerne og luftinntak på panseret.

Klikk her for å se hele annonsen på bilen

Ekstrem toppfart

Det gjør at denne bilen mildt sagt skiller seg ut i trafikken. Hvis du er opptatt av at naboen helst ikke skal skjønne at du har brukt tett på tre millioner kroner på en seks år gammel bruktbil – da velger du nok noe helt, helt annet enn denne.

Men selv om den altså har fått noen år på nakken, er det ikke akkurat urovekkende kilometerstand på dette eksemplaret. Bilen har ikke rullet mer enn 23.500 kilometer. Nesten oppsiktsvekkende lite for en bil som til de grader inviterer til mange og heftige kjøreturer. En ting er akselerasjonen fra 0-100 km/t. Stikker du ned til Autobahn og fri fart, kan du også teste toppfarten: 320 km/t!

Slik kan bilen din se ut om 20 år

100 prosent strøken

Entusiast-forhandleren på Skjetten utenfor Oslo slenger også på fem års garanti på bilen. Det kan nok være greit å ha med seg, i alle fall for de som eventuelt må ta opp lån for å kjøpe. 

Her snakker vi en bil som trenger stell og oppfølging hos folk som vet hva de driver med. Servicer og vedlikehold koster flesk, men er  helt avgjørende for å holde den i riktig stand. Og en bil som dette skal naturligvis være 100 prosent strøken, da vil den sannsynligvis også holde seg svært godt i verdi framover.

Nei, det var ikke plass til to slike på et lite sted ...

AMG Black Series betyr at det ikke er noe knusling med styling-virkemidlene. Her er det ja takk til det aller meste!
AMG Black Series betyr at det ikke er noe knusling med styling-virkemidlene. Her er det ja takk til det aller meste!

Ny versjon ble hele 170.000 kroner billigere!