Politiet: – Russejente forsøkt voldtatt ved badeplass

Politiet ønsker tips i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 02-tiden natt til torsdag fikk politiet i Oppland melding om at en jente hadde blitt forsøkt voldtatt på en uorganisert russefest ved badeplassen Tallodden i Østre-Toten.

– En rødrussjente skal ha blitt forsøkt overfallsvoldtatt av en medruss, sier Kristian Bjaanes, operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, til TV 2.

Politiet ble varslet av venninnen til den fornærmede russejenten, som hadde hjulpet henne etter overgrepet. Jenta er uskadd etter hendelsen. 

– Vi fikk melding om hendelsen to timer etter at det hadde skjedd. Da vi kom frem hadde mange russ allerede forlatt stedet, forteller Bjaanes.

Ingen er pågrepet, og politiet ønsker nå tips fra publikum som kan ha sett noe, eller som sitter på informasjon om hvem som står bak. Politiet sier de ikke vet hvor mange russ som var til stedet, men at det trolig er nærmere hundre enn ti personer. 

Ønsker tips 

– Vi ønsker å komme i kontakt med russ som var på badeplassen i tiden rundt midnatt. Overfallet skjedde langs grusveien ned mot badeplassen, sier operasjonslederen.

Den mistenkte gjerningspersonen beskrives som en mannlig rødruss, men politiet vil ikke gå ut med en nærmere beskrivelse på dette tidspunkt.

Like etter klokken 0830 torsdag forteller operasjonsleder Marianne Brun at fornærmede ikke er avhørt.