Veronica og Per Orderud skilles

Veronica og Per Orderud tar ut skilsmisse, opplyser ekteparet via privatetterforsker Tore Sandberg til NTB.

IKKE SAMMEN: Veronica og Per Orderud skilles. Her er de tilbake på Orderud gård etter å ha sluppet ut av fengsel. Foto: Tore Sandberg
IKKE SAMMEN: Veronica og Per Orderud skilles. Her er de tilbake på Orderud gård etter å ha sluppet ut av fengsel. Foto: Tore Sandberg

Det drapsdømte ekteparet opplyser onsdag kveld at de skilles. 

– Vi informerer herved om at vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden vi har vært gjennom, skriver ekteparet i en kort pressemelding onsdag kveld.

– Skilsmissen har ingen innvirkning på at vi fullt ut vil fortsette å samarbeide med å fremme en begjæring om å gjenåpne straffesaken i samarbeid med våre advokater og privatetterforsker Tore Sandberg.

De opplyser at det ikke vil bli gitt uttalelser om bruddet ut over offentliggjøringen onsdag.

De presiserer at det heller ikke vil bli gitt kommentarer om gjenåpningssaken før begjæringen om gjenåpning er innlevert til Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Både Per og Veronica Orderud ble løslatt tidligere i år. 

Veronica Orderud gikk, etter 16 års soning, ut av fengselet 14. januar. Per Orderud ble løslatt fra Berg fengsel 3. januar. 

Ekteparet ble da gjenforent på Orderud gård i Sørum. Da de to møttes igjen fortalte Veronica Orderud at det var godt, men rart å være tilbake på gården. 

Dømt i 2002

Endelig dom i ankesaken ble avsagt i Eidsivating lagmannsrett 5. april 2002. Alle utenom Per Grønnerød anket dommen fra daværende Nes Herredsrett.

Per Orderud ble dømt til 21 års fengsel, samt fradømt arveretten til gården. Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel. Kristin Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel, og anket til Høyesterett som forkastet anken. Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel etter at påtalemyndigheten anket dommen på 2,5 års fengsel fra Nes Herredsrett.

Veronica Orderud er den siste som ble løslatt av de totalt fire som ble dømt etter drapene på Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47).