Ny bortesmell for Molde: – Vi ble rundspilt

Molde tapte fortjent mot Lillestrøm. Nå går spillere og trenere i seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Molde 2-1

Etter å ha havnet under hjemme mot Molde snudde Lillestrøm kampen mesterlig og vant 2-1 hjemme.

Det gjorde de på bare tre minutter i andre omgang - sist på ballen ved begge anledninger: Erling Knudtzon.

– Det er andre gang at jeg scorer to mål i en Tippeliga-kamp. Det var en hyggelig opplevelse, det kan jeg godt gjøre igjen, sier Knudtzon til TV 2 etter kamp.

– Det handler om selvtillit og flyt. Når man er i flytsonen så går det på automatikk mer enn at man må tenke over det. Jeg har personlig fått en fin start på sesongen scoringsmessig og da blir det lettere.

– Vi er lyn forbannet

Seieren var et nytt slag i ansiktet for regjerende seriemester Molde som har tapt tre av sesongens åtte første kamper.

– Det begynner å bli en lei tendens at vi underpresterer på bortebane. Vi spiller en dårlig førsteomgang igjen og er overraskende svake selv om vi leder til pause. Vi begynner bedre i andre omgang, men fra 1-1 og ut kampen kontrer de oss ihjel. Vi slipper til alt for mange sjanser, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

– Det er mange i garderoben som er lyn forbannet over at vi ikke presterer bedre, inkludert meg selv. Det er ærgjerrige folk som ønsker å se bedre ut, så da må vi ta i et tak.

Han vil ikke skylde på naturgressunderlaget for tapet, selv om han innrømmer at de sliter mer på det enn kunstgress.

Tommy Høiland la ikke fingrene i mellom etter tapet.

– Vi kommer hit og er elendig. Vi vinner ikke duellene, vi vinner ikke andreballene, vi har dårlig innsats. Vi blir rett og slett rundspilt, sier spissen etter kampen.

Frisparkperle

Molde tok ledelsen bare sju minutter ut i oppgjøret etter en frisparkperle fra Joona Toivio.

Midtstopperen skrudde ballen i lengste etter at Ola Kamara ble felt like utenfor 16-meteren.

Han beholdt roen og konsentrasjonen selv om det var en del bråk i forkant av frisparket. 

Lillestrøm-keeper Arnold Origi kom opp bakfra og tråkket tilsynelatende på Molde-spiss Tommy Høiland som på sin side reagerte voldsomt. Høiland raste, men det fikk ingen konsekvenser for noen av spillerne, før baklengsmålet.

Det var ingen sjansebonanza på Lillestrøm, men Johan Andersson burde utlignet før pause da han var alene med Ørjan Nyland.

Stormløp ga uttelling

I andre omgang var det Molde som begynte best igjen, før et stormløp mot Molde-buret da knappe timen var spilt.

En strålende reaksjonsredning av Ørjan Nyland på Simen Kind Mikalsens avslutning etter 58 minutter var bare forvarselet. 

På den påfølgende corneren lå nemlig ballen i mål da Erling Knudtzon, som Molde mente var i offside, hockeystyrte inn Marius Amundsens heading.

Tre minutter senere gjorde samme mann 2-1. Han dro seg fri i feltet og i duell med ørjan Nyland fikk han kranglet inn det som skulle vise seg å bli seiersmålet.

For Lillestrøm var vel så nære 3-1 som Molde var utligning etter 2-1-scoringen, begge lagene hadde blant annet et skudd i aluminiumen.