Viking vant slaget om Rogaland

Siddisene tok sin første borteseier mot Haugesund siden 1998.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FK Haugesund-Viking 0-2

I vindkastene i Haugesund kunne jublende Viking-spillere strekke armene i været. Siddisene hadde en stø kurs og var effektive da sjansene kom.

– Deilig når storebror vinner
Scoringer av Yann-Erik de Lanlay og Jon Dadi Bödvarsson sørget for 2-0-seier i slaget om Rogaland. Det er første gang siden 1998 at Viking vinner en Tippeliga-kamp borte mot Haugesund. 

– Det er første gang jeg drar til Haugesund og slår dem. Det er krig fra begynnelse til slutt, men det er likt for begge lag. Det er sykt deilig at vi tar tre poeng, sier de Lanlay til C More etter kampen.

– Det var en veldig rar kamp. Vinden forstyrrer veldig mye, men vi klarte det best. Det er herlig når storebror slår lillebror. Det var deilig, sier en strålende fornøyd Viking-trener Kjell Jonevret.

Det er lett å se hvor godt det smaker med seier i et lokaloppgjør. Jubelscenene i Viking-leiren da sluttsignalet gikk, skulle Jostein Grindhaug gjerne ha opplevd selv.

– Jeg skulle gjerne hatt både poenget og følelsen av å vinne mot Viking. Den er litt ekstra. Det skal den være også. Det er det som gjør det spesielt. Når det er sagt, så vinner Viking fortjent i dag. De ser sterke ut og har en bra ellever. De har gode spillere på benken. Så jeg synes de fortjente poengene, sier Haugesund-treneren til TV 2.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Forsvarstabbe ga mål
I et vindfullt Haugesund var det høyt tempo og tøffe dueller fra start av. I motvind fikk vertskapet tidlig problemer. Bare minutter var spilt da Kristoffer Haugen slo corner og fikk meget god hjelp fra vinden. Innlegget blåste tilbake mot målet til Haugesund, men tverrliggeren sto mellom Viking og kampens første mål.

Corner var oppskriften på målsjanse i starten av oppgjøret. Sju minutter var spilt da Haugesunds Roppe Riski bommet på ballen i kaoset som oppsto etter en corner. Viking slapp med skrekken, og bare få strakser senere kunne gjestene fra Stavanger juble.

David Myrestam rotet det til ved eget cornerflagg, og Steinthor Thorsteinsson snappet med seg ballen. Islendingen satte fart inn i sekstenmeteren før han fant en umarkert Yann-Erik de Lanlay. 22-åringen gjorde det enkelt og sendte ballen ned i hjørnet på første berøring til 1-0-ledelse for blåtrøyene.

Haugesund-dominans
Med vinden i ryggen måtte Viking finne seg i å ligge bakpå i store deler av den første omgangen og satse på kontringer. Haugesund styrte spillet og kom til flere gode skuddmuligheter, men dårlig presisjon var gjennomgående for hvittrøyene i de første 45 minuttene.

Den største Haugesund-sjansen i den første omgangen kom drøyt 28 minutter ut i kampen. Igjen var det en corner skulle til. Ballen falt ned på drøyt seks meter, og Vegard Skjerve ladet kanonen og knallet til ballen. Avslutningen ble imidlertid stoppet av et oppofrende Viking-forsvar.

Kampbildet forholdt seg uforandret i den andre omgangen. I medvind fortsatte FKH å presse Viking, og vertenes sjanser ble stadig større.  

Viking avgjorde
Timen var passert da Alexander Stølås fikk ballen på skrått hold inne i sekstenmeteren. Med venstresleggen sendte 26-åringen en suser mot målet, men Iven Austbø reddet Viking mesterlig.

Da Haugesund ikke klarte å sette inn utligningen, grep Vikings innbyttere sjansen. Magne Hoseth svingte et frispark inn i feltet på lekkert vis. Ved bakerste stolpe ventet Jon Dadi Bödvarsson som enkelt satte inn 2-0.

Dermed var kampen avgjort. Viking kunne juble for seier i slaget om Rogaland.

Slik startet lagene:
FK Haugesund (4-4-2): Bråtveit - Skjerve, Bjørnbak, Cvetinovic, Myrestam - Bamberg, Christensen, Olsen, Riski - Gytkjær, Diedhiou
Viking (4-4-2): Austbø - Danielsen, Soares, Sigurdsson, Haugen - de Lanlay, Thioune, Mets, Thorsteinsson - Abdullahi, Berisha