«Drillo» slakter Godset etter tap for Odd

Odd tok sin første seier siden 19. april mot et svakt Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd-Strømsgodset 2-0

Endelig kan Odd juble for tre poeng. Fire kamper på rad uten seier for fjorårets bronsegutter ble snudd til en overbevisende 2-0-seier over Strømsgodset.

Stempler Godset som ynkelige
Jone Samuelsen og Bentley ble hvittrøyenes redningsmenn i en kamp Odd dominerte fullstendig. Godset hang til tider ikke med og var langt unna poeng i Skien.

– Det Godset har prestert i dag er ynkelig. Jeg kan ikke huske å ha sett Godset så dårlige. De har knapt skapt noe. Temposvakt. De henger ikke sammen. Rytmen i angrepsspillet har vært fraværende, oppsummerte Egil Olsen fra kommentatorplass på Skagerak Arena.

En skuffet Godset-trener måtte se at hans mannskap landet kraftig igjen etter oppturen mot Bodø/Glimt i forrige serierunde. Med kun to trepoengere har drammenserne bare tre poeng ned til Sandefjord på kvalik-plass.

– Vi skaper ikke nok. Vi klarer ikke å skape det vi vil. Det gjør også at det blir litt for tungt for oss å stå imot. Alt i alt var vi hakket under Odd i dag, sier Godset-trener David Nielsen til TV 2.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Vi måtte vinne i dag
Seieren sender Odd opp på tredjeplass i Tippeligaen. Dag-Eilev Fagermo var naturligvis godt fornøyd med Odds første trepoenger siden 4-2-seieren over Bodø/Glimt 19. april. 

– Vi vinner fortjent 2-0, og det er jeg fornøyd med, sier Fagermo til TV 2.

– Vi har ikke fått mer poeng enn vi har fortjent. Vi måtte vinne i dag dersom vi skulle være noenlunde med slik vi var i fjor. Det klarte vi. Så må vi vinne 16. mai (mot Haugesund) for å vise at vi har noe i topp fem å gjøre.

Samuelsen-suser
To lag med klar intensjon om ikke å slippe inn mål entret gresset på Skagerak Arena. Odd sto for pasningsspillet, mens Strømsgodset lå kontrollert lavt og satset på overganger. 

Vertene prøvde å åpne Godset-forsvaret, men det var lettere sagt enn gjort. Jone Samuelsen prøvde seg fra distanse etter en corner, men avslutningen gikk via en Godset-spiller og like utenfor stolpen. 

Skudd fra distanse fra tydeligvis veien til sjansene for de hvitkledde vertene. Kampen nærmet seg halvtimen da også Fredrik Oldrup Jensen prøvde seg fra langt hold, men kampens første mål lot vente på seg.

37 minutter var spilt da Odd burde tatt ledelsen. Bentley tok ned ballen inne i sekstenmeteren og fikk snudd seg lynraskt rundt. Avslutningen fra nigerianeren var derimot meget, meget svak. Med et sleivspark sendte Bentley langt til side for mål.

Men så skulle det endelig gå Odds vei. Igjen fikk Samuelsen ballen i returrommet etter en corner. Med en enkel skuddfinte forbi Øyvind Storflor fikk Samuelsen rommet han trengte. 30-åringen ladet venstrefoten og sendte ballen knallhardt ned i hjørnet til Espen Bugge Pettersen. 1-0-målet var Samuelsen første scoring for sesongen.

Bentley doblet
Etter en liten pust i bakken skrudde Odd tempoet ytterligere opp. Bare minutter var spilt av den andre omgangen da Fredrik Nordkvelle stormet nedover venstrekanten. Odds nummer 14 tittet opp og fant Samuelsen i feltet med en lekker pasning, men Bugge Pettersen vartet opp med en strålende redning og hindret kveldens andre baklengsmål. 

Men da timen var passert i Skien, klarte ikke Bugge Pettersen å hindre en ny Odd-scoring. Redningen etter avslutningen fra Olivier Occéan var strålende, men problemet var bare at returen trillet perfekt til Bentley. Han var iskald da han sendte ballen knallhardt i mål til 2-0-ledelse for Odd.

Godset måtte fremover på, men gjestene fra Drammen maktet ikke å presse frem scoringer for å lage spenning i kampen. 

Dermed tok Odd sin første seier siden 19. april.

Slik startet lagene:
Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Eriksen, Hagen, Grøgaard - Samuelsen, Jensen, Nordkvelle, Halvorsen - Occéan, Bentley 
Strømsgodset (4-1-4-1): Bugge Pettersen - Hamoud, Høibråten, Valsvik, Vilsvik - Abu - Kastrati, Fossum, Adjei-Boateng, Storflor - Kovács