VRAKRESTER: Det ble funnet både små og store vrakrester. Foto: Australske myndigheter
VRAKRESTER: Det ble funnet både små og store vrakrester. Foto: Australske myndigheter

Lette etter mysterieflyet fra flight MH370 – fant noe helt annet

Redningsarbeiderne leter fortsatt etter mysterieflyet fra flight MH370. Nå har de gjort en uventet oppdagelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Letemannskaper søker fortsatt etter rester av flyet fra flight MH370, som forsvant på vei fra Kula Lumpur i Malaysia til Beiljing i Kina 8. mars 2014. 

Letemannskapene har nå gått over 75 prosent av det totalte leteområdet i Malakkastredet, Sørkinahavet og Andamanhavet - og har satt inn ekstra resurser for å komme over så store områder som mulig før vinteren i området kommer om få uker.

Fant vrakrester

ANKER: Et anker dekket med korall var noe av det ekspertene klarte å identifisere via bildene. Foto: Australske myndigheter
ANKER: Et anker dekket med korall var noe av det ekspertene klarte å identifisere via bildene. Foto: Australske myndigheter

For kort tid siden fikk flyene som søkte over området inn rare bilder fra havoverflaten. Bildene viste en rekke gjenstander i havet, de største 6 meter lange. Det melder Sky News.

De ble sendt en drone ned for å undersøkte gjenstandene. Det ble konkludert med at det måtte være vrakrestene av et lasteskip fra 19. århundre.

– Det er et fascinere funn, men det er ikke dette vi leter etter, sier Peter Foley, en av lederne bak leteaksjonen etter Boeng 777-flyet 

– Mange skip sank

Michael McCarthy, en marinearkeolog fra West Australian maritime museum sier til TV-kanalen at skipet må være fra det 19. århundret. 

– Vi har hørt mange historier om skip som sank i området på denne tiden. Det er vanskelig å si nøyaktig hvilket skip som nå er funnet, sier han.

Eksperter har nå satt i gang arbeidet med å identifisere skipet. Flyene som søker etter MH 370 har fortsatt søket og forlatt området. 

– Dette er en ganske vanlig type lasteskip, så jeg tviler på at noen kommer til å vise det stor oppmerksomhet og reise tilbake for å se på det, sier McCarthy. 

Myndighetene i landene som deltar i MH370-søket har sagt at de kommer til å utvide søkeområdet med 60.000 kvadratkilometer dersom flyet ikke er funnet innen slutten av mai.