Elisabeth (60) reiste på business-klasse til USA – uten å betale for det

Elisabeth Graff har ikke brukt bankkortet sitt siden 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen synes det er vanskelig å kontrollere kredittkortet. Andre har stålkontroll, bruker det bevisst og sparer mye penger på det.

Elisabeth Graff (60) bruker kredittkortet hver eneste dag, og hun har lagt bankkortet på hylla for lengst. Hvorfor? Hun sparer opp til tilnærmet gratis ferieturer.

Må ha stålkontroll

Elisabeth bruker kredittkort både når hun skal på matbutikken og når hun skal ut og reise.

– Det begynte i 2008 da det var mulig å koble Diners opp mot Eurobonus. Senere kom både Mastercard og American Express på banen. Jeg har Diners og Mastercard, og jeg har nesten ikke brukt bankkortet mitt siden jeg begynte med dette, forteller hun til God morgen Norge.

Grunnen er at hun vil tjene opp Eurobonus-poeng som hun senere kan bruke til reiser. For å få tilgang til disse poengene må hun betale årsavgift for hver av kortene. Beløp som til sammen kan bli ganske høye. I tillegg må det brukes betydelige summer for å spare nok poeng til å få en slik reise for poengene dine.

Graff advarer også om dette ikke er noe alle burde drive med.

– Man må ha stålkontroll på økonomien for å gjøre det på denne måten. Du må tenke deg om før du bruker det og spørre deg selv om du kunne betalt dette kontant.

For det er nettopp det som er ideen. Hun bruker aldri penger hun ikke har.

– Du har din egen side på kredittkortene sine nettsider hvor du ser når du må betale og hvor mye du har brukt, fortsetter hun.

Som en sparebøsse

I påsken dro Elisabeth og mannen på ferie til USA - og flyreisen var gratis.

– Jeg tenker på det som en sparebøsse. Du samler opp eurobonuspoeng, og til slutt har du nok poeng til å bestille en tur. I påsken reiste vi på business-klasse til USA. Men da hadde vi spart i noen år, forteller Elisabeth.

Betal i tide

Redaktør i Finansporten, Elisabeth Realfsen, forteller at det er bra at ikke alle bruker kredittkortene på denne måten.

– Hvis alle hadde vært like gode på kortbruk, hadde ikke kortselskapene tjent penger. Så da ville de vært annerledes utformet.

Hun presiserer videre at det er svært viktig å ha kontroll hvis man velger en slik metode for å spare til ferie, og at det kan bli veldig dyrt hvis man trår feil.

– Hvis du ikke betaler i tide er renten på 20 prosent oppover, sier hun.

Se hele innslaget fra God morgen Norge øverst i saken.