DYRT BESØK: Mannens bank har tatt saken inn for retten etter at en av deres kunder mener han ble svindlet for 193.000 kroner på en sexklubb. Foto: AP Photo/Franka Bruns
DYRT BESØK: Mannens bank har tatt saken inn for retten etter at en av deres kunder mener han ble svindlet for 193.000 kroner på en sexklubb. Foto: AP Photo/Franka Bruns

Stavangermann trukket 193.000 på sexklubb – saksøkt av sin egen bank

Banken tar saken til retten for å slippe å betale for sexklubb-uttakene, men mannen mener han ble dopet ned og svindlet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et åtte timers langt besøk på en sexklubb i Barcelona i januar i fjor, har for en mann fra Stavanger blitt en særdeles kostbar affære.

Mellom klokken 22 og 06 ble det det gjennomført 12 uttak fra mannens konto. Samlet sett gikk det ut 193.000 kroner, skriver Stavanger Aftenblad, som først omtalte saken.

Mannen sier imidlertid at han ble dopet ned og svindlet, og at det slettes ikke var ham som brukte kortet. Han vedgår å ha brukt kortet til å betale drinker for 300 euro, rundt 2500 kroner, men etter dette husker han ingenting fra resten av natten.

Opp for retten

Han anmeldte saken umiddelbart, men alle uttak ble imidlertid gjort med riktig pin-kode på første forsøk. SR-Bank mener dette viser at det var mannen selv som brukte kortet, og nektet derfor å dekke beløpet.

Etter at Finansklagenemda har avvist saken fordi de mener den ikke egner seg for skriftlig behandling, skal saken nå opp for retten til sommeren.

Avisen skriver at sexklubben i Barcelona skal ha en rekke lignende anmeldelser mot seg for lignende forhold. SR-bank holder imidlertid fast ved at de mener at kortet ikke har blitt misbrukt.

– Saken oppleves svært vanskelig for min klient. En ting er at han har blitt frarøvet betydelige summer, og at dette er helt ødeleggende for hans privatøkonomi. Men sakens natur gjør det også svært utfordrende å stå opp mot dette, sier Stavanger-mannens advokat Pål Minde til Aftenbladet.