Slik «råkjøring» liker vi!

Her kan det stå om livet. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skjer dessverre ikke så rent sjeldent at vi snubler over videoer med råkjøring på offentlig vei. Men det hender også at "råkjøringen" er berettighet – og ikke minst, kan redde liv.

Det er tilfellet i klippet vi viser denne dagen. Her får vi nemlig være med i en ambulanse i utrykning. Og her går det unna! Se videoen øverst i saken. NB! Videoen er speedet opp.

Vi befinner oss i ambulanse i Budapest. Og den tilbakelegger en strekning på 8,4 kilometer på bare 6 minutter. 

Les også: Kjører Lamborghini i 335 km/t - så smeller det

Men så har da også sjåføren et imponerende godt grep om det store og tunge utrykningskjøretøyet. Han får også god hjelp av sirener og blålys, som gjør at medtrafikantene flytter seg som de skal.

Med tanke på at de som kjører ambulanse også skal ta hensyn til en pasient som ligger baki, er det ekstra viktig å ikke kjøre helt "bajas", men forsøke å gjøre riktig "sporvalg" som minimerer belastningen.

Les også: Gir nødetatene beskjed når du krasjer

Flytt deg!

Alle som kjører ambulanse, politibil eller brannbil må gjennom både teoretisk og praktisk opplæring. Det er en egen kunst å kjøre fort midt i trafikken.

Men skal de nå fram dit de er på vei raskt nok, MÅ vi som kjører sivile biler være oppmerksomme og flytte oss ut av veien raskt. Det kan stå om liv, og da er det ikke noe hyggelig å være den som står i veien...

Les også: Se hva som skjer når en nybil krasjer med en gammel