Raste mot egne «hodeløse høns»

– Jeg er fly forbannet, tordnet Tromsø-trener Steinar Nilsen etter VIF-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø-Vålerenga 4-5

Steinar Nilsen sparte ikke på kraftsalvene da han ble intervjuet av C More-panelet etter 4-5-tapet mot Vålerenga tirsdag kveld.

Da Tromsø-treneren tok plass rundt bordet, hadde Jon Hartvig Børrestad, Bengt Eriksen og Steffen Iversen akkurat studert en hendelse der Vålerengas Ghayas Zahid handset i Tromsø-feltet i forkant av hjørnesparket som etter hvert førte til at Christian Grindheim satte inn 3-3 for bortelaget.

– Det blir patetisk av meg som trener å henge meg opp i det der når vi har sluppet inn fem mål, kom det kontant fra Nilsen da han ble spurt om situasjonen.

– Jeg er fly forbannet over hele situasjonen. Det å spille så dårlig forsvar er en prestasjon i seg selv, tordnet Tromsø-treneren videre.

Se Nilsen tordne i videovinduet øverst!

– Dette må være ny verdensrekord
Tromsø har sluppet inn 14 mål på de siste fire kampene. Også mot Mjøndalen måtte «Gutan» se seg slått – etter først å ha ledet både 2-0 og 3-1.

– Dette må være nye verdensrekord, rett og slett. Det er et forsvarsspill som ikke ligner noe som helst. Vi har pratet om det, men likevel holder vi på som hodeløse høns utpå der. Det er helt uforståelig for meg, sier Nilsen.

– Vi prøver å justere fra sidelinjen, men får overhode ikke strukturert laget slik vi ønsker etter at vi har scoret mål. Jeg er fly forbannet, gjentar den tidligere Serie A-proffen.

– Må gjøre noe med det øyeblikkelig
På spørsmål om hva han og Tromsø har tenkt å gjøre med situasjonen svarer Nilsen følgende:

– Vi må i hvert fall gjøre noe med det øyeblikkelig. Vi tar altfor stor risiko bakover. I tillegg sliter vi med dødballer.

– Kan det være noe mentalt? Hvordan er det mulig å tape dette?

– Ja, det lurte vi jo på for et par dager siden også. Det går først og fremst ut på at vi, som sagt tidligere, opptrer som hodeløse høns i enkle situasjoner. Det er mye snakk om at dette har satt seg i hodet, men altså – man kan jo ikke få mindre selvtillit av å score mål?! Akkurat det der synes jeg bare er tull.

16. mai møter Tromsø bunnkollega Bodø/Glimt. Den kampen ser du på TV 2 Zebra kl. 15.30.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!