NYFØDT: Her er lille Chloe like etter fødselen. Foto: Privat
NYFØDT: Her er lille Chloe like etter fødselen. Foto: Privat

Ada (23) visste ikke at hun var gravid
– fødte 10 000 meter over bakken

Flyet fra Calgary til Tokyo landet med én passasjer mer enn da det tok av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mange passasjerer som fikk sjokk da en liten jente kom til verden om bord i Air Canada-flyet ca 10.000 meter over Stillehavet på søndag.

Men det største sjokket fikk nok kjæresteparet Ada Guan og Wesley Branch – de nybakte foreldrene som ikke engang visste at de ventet barn. 

Skulle på ferie

Paret ante fred og ingen fare da de satte seg på flyet, som skulle frakte dem fra Calgary i Canada til Tokyo, hvor de skulle på ferie.

Et stykke ut i flyturen begynte Guan å kjenne magesmerter, som hun trodde skyldtes luft i magen. Kort tid etter innså hun at magesmertene var fødselssmerter, og at paret var i ferd med å få sitt første barn – på den kanadiske morsdagen.

Guan ble tatt med til første klasse, hvor hun fikk hjelp av tre leger som befant seg på flyet. Deretter kunne paret ønske datteren sin, Chloe, velkommen til verden. 

Da paret landet i Tokyo ble de møtt av japansk presse. 

– Dette var virkelig uforventet. Det viser seg at vi ventet en nydelig liten jente, sa en stolt far til Fuji Network News.

Ringte bestemor

Wesleys mor, Sandra Branch, fikk en telefon av sønnen hennes like etter de hadde landet i Tokyo, der han fortalte henne at hun var blitt bestemor. 

– Jeg så de for tre uker siden, og det var absolutt ingen tegn til noen graviditet, fortalte den nybakte bestemoren til CTV News

Paret hadde tidligere tatt en graviditetstest som var negativ. Sandra Branch fortalte kanadiske medier at paret aldri hadde gått ombord i flyet hvis de hadde visst om graviditeten.

– Det var vel slik Gud ville ønske dette lille mirakelet velkommen til verden, meddelte en stolt bestemor til CTV News

Anbefaler gravide ikke å fly

Både den nybakte moren og datteren Chloe er lagt inn på sykehus i Tokyo for å ta ytterligere tester i forbindelse med flyfødselen.

De fleste norske flyselskaper tillater å fly frem til uke 36 av graviditeten.

I følge flylege, Andrea Berz, er den sikreste tiden for en gravid kvinne å fly i andre trimester, altså fra 13.-28. svangerskapsuke, ettersom risikoen for komplikasjoner er lavest i denne perioden.