Mesterlige Mjøndalen snudde 0-2 til 3-2 mot Rosenborg

– Det er helt utrolig at det går an, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen-Rosenborg 3-2

Håpet var der, men ytterst få trodde nok det var mulig. Tirsdag viste imidlertid Mjøndalen-spillerne at alt er mulig. 

Midtstopper-helt
Hjemme mot Rosenborg klarte bruntrøyene «det umulige» etter å ha ligget under 0-2 mot serielederen fra Trondheim. På overtid i kampen eksploderte det på Isachsen Stadion.

Kampens store helt ble den amerikanske midtstopperen Rhett A. Bernstein. To scoringer, den siste et hodestøt på overtid, sikret Mjøndalen 3-2-seier og en smått utrolig trepoenger.

– Det var helt fantastisk. Jeg er så glad nå. Det er enda mer spesielt enn det som skjedde forrige kamp, sier Bernstein til TV 2.

Bernstein har nå scoret fire ganger på to kamper. I forrige kamp avsluttet han snuoperasjonen som ga seier mot Tromsø.

At faren var på tribunen for å se ham i aksjon mot Rosenborg var ekstra spesielt for Mjøndalens nye helt.

– Jeg er så glad for at han er her, sier Bernstein.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Utrolig at det går an
«I dag er det ingen som forventer noe av oss. Det kan bli årets skrell i norsk fotball. Den ligger i potten, gutter».

Det var de motiverende ordene Mjøndalen-trener Vegard Hansen leverte spillerne i garderoben før avspark. Og skrell ble det.

– Det er utrolig. Vi tar stadig nye steg når det gjelder lykkefølelsen. Det er helt utrolig at det går an, sier Hansen til TV 2.

Samtlige på Isachsen Stadion trodde nok at Mjøndalen skulle ha nok med å unngå flere baklengsmål etter at Pål André Helland og Tobias Mikkelsen hadde scoret for RBK. Men et endret kampbilde og mål av Mads Hansen og Bernstein (2) sørget for den mesterlige snuoperasjonen.

– Det virker nesten som om noen holder hånden over oss om dagen, sier Hansen etter bruntrøyenes andre snuoperasjon på en uke.

– Vi har en fantastisk moral. Vi får stadig betalt for å ha tatt med hele gjengen fra i fjor. Det er en kameratgjeng som trener hardt og godt sammen. De er pliktoppfyllende og står på til krampen tar dem hver eneste gang.

Skuffelsen stor i Rosenborg
For Rosenborg ble nederlaget sesongens første. Kåre Ingebrigtsen skrøt av Mjøndalen etter kampen, men var oppgitt over prestasjonen til sitt eget mannskap.

– Vi er strålende i 25 minutter, så slutter vi å spille fotball. All ære til Mjøndalen. De jobbet knallhardt og sto på i dag. Vi var fryktelig dårlige utover i kampen. Det føles tungt, men jeg er mest skuffet over prestasjonen vår i dag, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Selv ikke Tippeligaens toppscorer klarte å redde Rosenborg fra nederlag.

– Vi er ikke kyniske nok. Juniorfotball. Det er rett og slett for dårlig. Flaut, sier Alexander Søderlund til TV 2.

Oppskriftsmessig ledelse
Rosenborg tok som ventet fullstendig styring om spillet i starten av kampen, og Mjøndalen hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Etter flere småsjanser og en annullert scoring kunne Rosenborg juble for kveldens første mål midtveis ut i omgangen. Fredrik Midtsjø flikket lekkert tilbake til Helland på hjørnet av sekstenmeteren. Vingen var bestemt da satte bredsiden til og skrudde ballen vakkert i motsatt hjørne. 

Bare halvannet minutt senere fikk Mjøndalen nok et slag i ansiktet. Tobias Mikkelsen fikk gjøre som han ville før skuddet kom fra like innenfor sekstenmeteren. Avslutningen var ikke veldig god, det var heller ikke keeperarbeidet til Mjøndalens Ivar Andreas Forn. Ballen suste forbi sisteskansen og inn i nettet til 2-0-ledelse for RBK.

Mjøndalen sjokkerte RBK
Men så skjedde det noe ytterst få på Isachsen Stadion trodde var mulig. Mads Hansen ble spilt vakkert gjennom av Amidou Diop og overlistet Rosenborg-keeper André Hansen. Drøyt åtte minutter etter reduseringen gikk stemningen til himmels i Mjøndalen.

Med en innøvd frisparkvariant fant Christian Gauseth lagkamerat Joackim Olsen Solberg, som hadde løpt seg fri like ved straffemerket. Med venstrefoten sendte Mjøndalen-kapteinen ballen i mål via midtstopper Rhett A. Bernstein til ellevill uavgjortjubel blant de brune. 

Utligningen ble en skikkelig vitamininnsprøynting for Mjøndalen. Etter hvilen var bruntrøyene farlig frempå flere ganger. Innbytter Tim André Nilsen var svært nær å snu kampen da han avsluttet timen ut i kampen, men Hansen i RBK-målet fikk kastet seg ned i hjørnet og reddet.

For gjestene var det lite som stemte. Mot et hardarbeidende og disiplinert Mjøndalen-lag maktet ikke RBK å skape mye, men åtte minutter før full tid fikk de hvitekledde en virkelig god mulighet til å komme seg tilbake i ledelsen.

Snudde kampen
Mike Jensen dyttet ballen til en fremadstormende Mikael Dorsin på vei inn i sekstenmeteren. Svensken sendte ballen inn i feltet, der Forn på klønete vis fomlet ballen mellom beina. Men heldigvis for Mjøndalen-keeperen trillet ballen til side stolpen og utenfor rekkevidden til Tomás Malec.

Mens Rosenborg ikke klarte å sette inn vinnermålet, grep Mjøndalen sjansen. På overtid steg Bernstein til værs på et innkast. Amerikaneren stusset ballen vakkert i en bue over en utspilt Hansen og inn i nettet.

3-2-seieren var et faktum for den nyopprykkede klubben - mot selveste Rosenborg.

Slik startet lagene:
Mjøndalen (4-4-2): Forn - Stange, Arneberg, Bernstein, Olsen - Diop, Gundersen, Aasmundsen, Hansen - Kapidzic, Gauseth
Rosenborg (4-3-3): Hansen - Svensson, Eyjólfsson, Skjelvik, Dorsin - Jensen, Selnæs, Midtsjø - Helland, Søderlund, Mikkelsen