STJERNELAG: Josh Harnett, Calista Flockhart, Brandon Routh, Mischa Barton, Rachel Leigh Cook, Bridget Fonda, Seann William Scott, Mena Suvari, Skeet Ulrich og Thora Birch. (FOTO: SCANPIX/MONTASJE TV 2)
STJERNELAG: Josh Harnett, Calista Flockhart, Brandon Routh, Mischa Barton, Rachel Leigh Cook, Bridget Fonda, Seann William Scott, Mena Suvari, Skeet Ulrich og Thora Birch. (FOTO: SCANPIX/MONTASJE TV 2)

Ti kjendiser som bare forsvant

Det er ikke alle som klarer å opprettholde en lovende Hollywood-karriere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mye som kan gå galt i Hollywood, og for disse ti tidligere superstjernene har det stort sett gått en vei og det er nedover. 

Josh Hartnett (36) ble i sin tid spådd en strålende Hollywood-karriere. Han datet Scarlett Johansson (30) og fikk hovedrollen i storfilmer som Pearl Harbour og Black Hawk Down. Men så sa det stopp. En av grunnene kan være dårlige valg. Det ble nylig kjent at Harnett takket nei til rollen som Batman i de nye Batman-filmene, og rollen gikk dermed til Christian Bale. Neppe et godt valg fra Hartnett sin side. Nå håper han på en oppsving med innsatsen sin i TV-serien Penny Dreadful.

Hvor ble det av Ally og Supermann?

Ally McBeal ble nesten allemannseie da TV-serien raste på norske TV-skjermer på slutten av 90-tallet. Men hvor ble det av Calista Flockhart (50)? Joda, hun har spilt i TV-serien Brothers and Sisters, og dukker opp i TV-serien om Supergirl, men bortsett fra det er hun mest kjent for å være kjæresten til superstjernen Harrison Ford (72).

Kjekkasen Brandon Routh (35) skulle ta verden med storm da han ble den nye Supermann. Han fikk hovedrollen i Superman Returns fra 2006, men mottakelsen ble ikke som ønsket for den tidligere modellen. Dermed har det de siste årene blitt med diverse roller i diverse TV-serier som Arrow, skriver Stylecaster.com.

Mischa Barton (29) slo igjennom i ung alder, og er fortsatt så ung at det er farlig å avskrive henne helt. Men det begynner å bli noen år siden godfilmen Den sjette sansen og TV-serien The O. C. At hun kun har fått medieomtale grunnet finurlige utspill de siste årene hjelper heller ikke på, og vi vet heller ikke hvor godt tegn det er at hun i 2015 er aktuell i hele 11 produksjoner. 

Forventningsfullt etternavn

She's all that er en godfilm fra 1999, og de fleste ble sjarmert i senk av Rachel Leigh Cook (35). Siden den gang har vi sett svært lite til henne. De siste årene har hun hatt en rolle i TV-serien Perception, men den neste store filmproduksjonen ser ut til å la vente på seg.

Bridget Fonda (51) har et etternavn som forventes å levere både på film og TV. Og det begynte så bra for Fonda med roller i både Gudfaren 3 og i klassikeren Easy Rider. Hun gjorde også en strålende figur i Tarantino-filmen Jackie Brown. Ryktene skal ha det til at hun takket nei til hovedrollen som Ally McBeal for å satse på filmkarrieren. Det var dumt, for de siste 10-12 årene har det vært stille fra Fonda-kanten.

Alle som har sett American Pie-filmene vet hvem Stifler er. Seann William Scott (38) skapte en av filmens aller mest minnerike karakterer, men rollen kan også ha skapt problemer for Scotts karriere. Ganske like roller i ganske like filmer har ikke ført til at ting har tatt av. Snarere tvert i mot. Kanskje det må til nok en American Pie-film?

Knuste drømmer

En annen som slo igjennom med American Pie er Mena Suvari (36). Samme år, altså i 1999, spilte hun også i filmene American Virgin og American Beauty. For sistnevnte film høstet hun voldsomt med lovord, men så stoppet storfilmene å komme. Dermed ble det TV for Suvari også, som har spilt i flere episoder av Chicago Fire.

Skeet Ulrich (45) skremte vannet av de fleste i rollen som Billy i den første Skrik-filmen. I kjølvannet av skrekksuksessen ventet både mindre og større roller i flere filmer, men den neste oppturen kom ikke før i TV-serien Jericho. Siden 2008 har det vært stille.

For 15 år siden var Thora Birch (33) et navn de fleste merket seg. Hun spilte mot Mena Suvari i American Beauty, og gjorde en kjemperolle i filmen Ghost World. Men så stoppet det opp. Nå drømmer hun om å prøve seg bak kameraet, men de stadig dalende prestasjonene foran kamera kan sette en stopper for akkurat den drømmen.