Matkontrollens smakstest:

Her får du de beste rekene

Det er store prisforskjeller på reker, men pris og smak henger ikke alltid sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I ukene framover er det mange av oss som kommer til å dekke bordet med loff, smør, majones og reker. Men hvor store er egentlig kvalitetsforskjellene?

Størrelsen teller

Reker sorteres i ulike størrelser og det gjenspeiles i prisen. Står det for eksempel 60/80 på plakaten betyr det at det er mellom 60 og 80 reker på et kilo. Står det 90/130 må man ha langt flere reker for å oppnå samme vekt. Det betyr ikke bare at du må rense mange fler reker, men det kan faktisk ha betydning for smaken, de store holder nemlig bedre på saften.

Store prisforskjeller

I de største butikkene er det store variasjoner i både størrelsen på rekene, men også prisen. Kiwi sin koster kun 39,90 per kilo, mens rekene Meny og hos Rema 1000 koster mer enn det dobbelte. Tilsvarende varierer også størrelsen på rekene, Kiwi har de klart minste, mens de største finner du hos Rema 1000 og Meny.

Gummifølelse og transmak

SMAKSPANEL: Kokk Charlotte Mohn Gaustad, kjøkkensjef på restaurant Solsiden, André 
Antonsen og Christer Rodin, kokk og medeier på restaurant Fjord. FOTO: Matkontrollen/TV 2
SMAKSPANEL: Kokk Charlotte Mohn Gaustad, kjøkkensjef på restaurant Solsiden, André Antonsen og Christer Rodin, kokk og medeier på restaurant Fjord. FOTO: Matkontrollen/TV 2

– Her fikk jeg litt gummifølelse, sier Charlotte Mohn Gaustad, som er en av de tre kokkene som har smakt på rekene som har vært med i blindtesten.

Hun har akkurat tatt en bit av rekene fra Spar.

– De smaker tamt, litt tran, sier Christer Rodin, kokk og medeier på restaurant Fjord.

Spar-rekene endte på jumboplass sammen med Kiwi, begge med terningkast 2. Rema 1000 sine havnet i andre enden av skalaen og vant testen med en firer.

Matkontrollen på TV 2 torsdager klokka 20:00 eller når du vil på TV 2 Sumo (krever abonnement)