RUSSETID: Det etterforskes tre overgrepsaker etter helgens russetreff. (Illustrasjonsbilde, Foto: Heiko Junge / Scanpix)
RUSSETID: Det etterforskes tre overgrepsaker etter helgens russetreff. (Illustrasjonsbilde, Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Russ siktet for voldtekt i Kongeparken

Den fornærmede jenta kjente til den pågrepne, opplyser Rogaland politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen opprettet politiet tre undersøkelsessaker etter mulige voldtekter på russens landstreff i Kongeparken ved Stavanger.

Nå har politiet pågrepet en russ i en av disse sakene.

Bosatt i Agder

– Den siktede i denne saken er bosatt i Agder, og vi har derfor bedt Agder politidistrikt om bistand til pågripelse og avhør, sier politiadvokat Anne Hølland.

Den fornærmede i saken, også en russ, ga selv informasjon om den nå siktede personen til politiet.

– Denne personen var kjent for jenta fra før av og det ledet oss til pågrpelsen, sier Hølland til TV 2.

I Avhør

Siktede har i dag vært i avhør hos politiet i Agder. Han erkjenner ikke straffeskyld.

– Han erkjenner at det har vært seksuell kontakt mellom de to i løpet av helgen, men han erkjenner ikke straffeskyld for voldtekt, sier politiadvokaten til TV 2.

Politiet har allerede avhørt noen vitner i saken, men jobber nå med å kartlegge flere som kan ha opplysninger om hendelsen.

Tre hendelser i Kongeparken

De to andre sakene som undersøkes etter russetreffet er nå kodet som voldtekt og forsøk på seksuell handling, opplyser politiet.

– I de to sakene etterforskes det fremdeles for å finne ut hva som har skjedd. Her har vi foreløpig ingen mistenkte, opplyser Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal.

Landstreffet i Kongeparken er et av de største russetreffene og samlet i helgen 13.000 russ.