Biler
uten skilter på rekke og rad ble resultatet av trafikkontrollen. Foto: Statens Vegvesen
Biler uten skilter på rekke og rad ble resultatet av trafikkontrollen. Foto: Statens Vegvesen

40 måtte sette igjen bilen etter storkontroll

Slik ble resultatet da 17.640 biler ble kontrollert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele 17 640 kjøretøy ble kontrollert da Statens vegvesen holdt storkontroll i Grenland og på E18 i forrige uke. Kontrollører fra hele Region Sør stilte til aksjon og kontrollerte kjøretøy på de største innfartsveiene og hovedfartsårene i Grenland. Det skriver ta.no

Måtte parkere

I en pressemelding opplyser Statens vegvesen at aksjonen avdekket flere alvorlige brudd på reglene. Av de 17 640 lette kjøretøyene som ble kontrollert i løpet av de tre dagene, var det 40 som måtte parkere bilen. Det ble i tillegg til dette skrevet syv anmeldelser, og totalt 75 gebyr for blant annet manglende bilbelte.

I tillegg var det kontroll av tunge kjøretøy på Lanner kontrollstasjon på E18. 119 tyngre kjøretøy ble kontrollert, hvorav 31 ikke fikk kjøre videre. Ytterligere tre anmeldelser ble skrevet på grunn av brudd på kjøre- og hviletidsreglene.

Fokus på trafikksikkerhet

Kontrollen ble utført med høyt fokus på trafikksikkerhet, og tema for kontrollene var bruk av bilbelte, teknisk kontroll av lette og tunge kjøretøy, og bruk av Vegvesenets egen skilt-skanner (ANPR).

Kontrollene ble planlagt slik at den skulle dekke ulike målgrupper av førere og kjøretøygrupper.

- Vi setter stadig trafikksikkerhet på agendaen og vi ønsker alle en trygg ferd i trafikken. Ved å stille med så mange kontrollører samtidig i ett gitt tidsrom, ga dette oss muligheten til å kontrollere et større antall kjøretøy og førere på innfartsveien og hoved fartsårene i Telemark, forklarer leder for kjøretøy ved Skien trafikkstasjon Harald Aspheim i pressemeldingen.

Styrke samarbeidet

Kontrollen var også et ledd i å styrke samarbeidet på tvers av fylkesgrensene, og sikre større likhet mellom trafikkstasjonene og kontrollørene.

- Det ligger mye læring i en slik kontroll og dette gir grunnlag for at vi blir mer enhetlige, forteller en av kontrollørene på stedet, Turi Gjestemoen.

Flere bil og motorsaker fra ta.no finner du her:

Les også: Her har verdens vakreste bil stått i 25 år