TIL UNGARN: Linn Jørum Sulland blir lagvenninne med Heidi Løke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TIL UNGARN: Linn Jørum Sulland blir lagvenninne med Heidi Løke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sulland velger Györ

Linn Jørum Sulland blir lagvenninne med Heidi Løke i den ungarske klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linn Jørum Sullands kontrakt med Larvik går ut i disse dager. Etter det TV 2-sporten erfarer, gjenstår kun formaliteter før den venstrehendte skytterdronningen signerer for den ungarske storklubben Györ.

– Jeg har ingen endelig beslutning å komme med om hva jeg gjør neste sesong. Det vil bli en avgjørelse i slutten av uka, skriver Sulland i en sms til TV 2.

Men alt tyder nå på at hun innen kort tid vil bli lagvenninne med Heidi Løke og Kari Aalvik Grimsbø, som allerede tjener pengene sine i den ungarske toppklubben.

Avviste norske klubber
Flere norske klubber har jaktet navnetrekket til 30-åringen etter at det ble kjent at backen etter alt å dømme kom til å forsvinne fra Larvik. Sulland vraket tilbud fra både Vipers Kristiansand og Glassverket fra Drammen.

Landslagsspilleren har vært en av verdens mest «giftige» håndballspillere etter at hun for alvor slo gjennom i EM i Danmark 2010.
Siden det mesterskapet har hun vunnet både VM og OL – i tillegg til Champions League med Larvik i 2011.

Den kommende Györ-spilleren har skutt 497 baller i mål på 161 landskamper. Det er denne statistikken som nå har fristet ungarerne til å komme med et tilbud.

Ikke i Final Four
Györ var ikke blant de fire klubbene som i helgen spilte sluttspill i den gjeveste europacupen, men satser nå hardt på å komme tilbake i det gode selskap. Klubben har tidligere vunnet Champions League både i 2013 og 2014.

Tidligere spilte Kathrine Lunde for Györ, men etter å ha blitt mor fortsetter nå hun karrieren i russiske Rostov. Den norske kontigenten vil likevel bli sterkt ivaretatt med Løke og Aalvik Grimsbø allerede på plass og nå Sulland på vei.