Signe Tynning slutter som programleder

Forlater TV-skjermen etter 15 år som God morgen Norge-programleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 15 år og rundt 2000 direktesendinger, sier Signe Tynning (52) til høsten takk for seg som God morgen Norge-programleder.

Nytt morgenfjes på TV 2 blir Cathrine Fossum Hovdan (37), med lang fartstid fra TV 2 Nyhetene.

Siden august 2000 har Tynning vært en del av morgenen til norske tv-seere, men etter valget i høst er det altså slutt.

– Tiden er inne

– Det er en tid for alt, sier den erfarne TV 2-profilen, som kom til kanalen i 1994 og jobbet både i TV 2 Sporten, TV 2 Nyhetene i tillegg til at hun ledet programmet På godt og vondt, før hun begynte i God morgen Norge.

– De to siste årene har det vært et tema jeg og mine sjefer har snakket åpent om, og nå har jeg funnet ut at tiden er inne. Årene som God morgen Norge-programleder har vært fantastiske. Jeg har hatt det gøy på jobb hver eneste dag - tross tidlige morgener. Det har rett og slett vært en jobb som har passet til den jeg er, sier Tynning, som er programlederen med lengst fartstid i morgenshowet.

Er blitt glad i God morgen Norge-jobben

God morgen Norge har vært en stor del av livet til Signe Tynning disse 15 årene, og hun har møtt og intervjuet utallige mennesker – både kjente og ukjente.

– Det er en spesiell jobb som jeg er veldig glad i, den er blitt en del av identiteten min. Man er så tett på seerne og lever så tett med jobben, så jeg må innrømme at jeg den siste tiden har følt en slags kjærlighetssorg, forteller hun og fortsetter:

– Jeg har vært privilegert, følt at jeg har hatt mye tillit i «God morgen Norge», og i tillegg har jeg lært så utrolig mye.

Får lovord av sjefen

Signes sjef, Karianne Solbrække, er full av lovord om det store stykket arbeid Signe har lagt ned i God morgen Norge.

– Signe må være den programlederen i TV 2 med flest direktesendte timer. Hun er en kjent, kjær og dyktig TV 2-profil med en helt egen evne til å kommunisere med seerne våre. Hun har spilt en viktig rolle i å bygge opp - og befeste - God morgen Norge som landets lengstlevende, og nå eneste morgenprogram på norsk tv, sier redaktøren.

NRK ga opp morgen-TV

Høydepunkter og spesielle situasjoner har det vært mange av, men når Signe skal trekke fram det viktigste som har skjedd i hennes God morgen Norge-tid, velger hun seg konkurransesituasjonen mot NRK.

– I to omganger satte NRK på a-laget sitt på morgenkvisten for å konkurrere direkte mot TV 2 og God morgen Norge. Begge ganger ga de opp. For oss var det stas, og en honnør til konseptet vårt. Det var hundre prosent direkte konkurranse, jeg er stolt over å ha vært endel av det, sier Signe.

Fortsetter i TV 2

Selv om det ikke blir flere tidlige morgener foran kamera, blir 52-åringen fortsatt nødt til å stå opp tidlig. Hun fortsetter nemlig i samme redaksjon.

– Nå skal jeg være den del av God morgen Norge-redaksjonen. Jeg gleder meg, er lysten og forventningsfull til å ta fatt på nye, spennende utfordringer. Tanken på at nye dører åpnes når en annen lukkes, er jeg rett og slett veldig forventningsfull til, sier hun.

Redaktøren er veldig glad for at Signe fortsetter i redaksjonen.

– Hun er full av ideer, har en helt spesiell teft for gode saker, og har lang erfaring som journalist. Hun har også et enormt kontaktnett som vil komme sendingene til gode. En stor seerskare vil savne henne, men de vil garantert treffe henne igjen, siden hun nå kan fortelle interessante historier om mennesker også utenfor studio, sier Solbrække. 

Fra nyheter til morgen-tv

Cathrine Fossum Hovdan blir altså ny programleder i «God morgen Norge» fra 1. oktober. Hun gleder seg til å ta fatt på det hun karakteriserer som drømmejobben.

– Ja, jeg mener den er det fordi den er så allsidig. Jeg elsker å møte mennesker som har noe å formidle. I God morgen Norge møter man mennesker med alle typer historier. Og så er jeg veldig takknemlig for at jeg får bli en del av den fantastisk dyktige redaksjonen i God morgen Norge, sier Hovdan.

OVERTAR: Cathrine Fossum overtar Tynnings programlederjobb i God morgen Norge. Foto: TV 2
OVERTAR: Cathrine Fossum overtar Tynnings programlederjobb i God morgen Norge. Foto: TV 2

Hun innrømmer at hun er spent på den nye jobben.

– Vi snakker jo om en institusjon i TV 2s sendeskjema, så det er klart at det er litt skummelt. Når det er sagt, vet jeg etter å ha vært vikar i programmet noen ganger at det ikke finnes noe bedre sted å starte dagen. Jeg gleder meg til å bli en del av God morgen Norge-gjengen, sier Cathrine som kom til TV 2 i forbindelse med oppstarten av TV 2 Nyhetskanalen i 2007.

Siden den gang har hun vært nyhetsanker både på TV 2 og på TV 2 Nyhetskanalen, reporter i TV 2 Nyhetene og programleder for «Dokument 2» og «Underhuset». I 2009 mottok hun SKUP-diplom for dokumentaren «Pastorens hemmelighet». Før hun kom til TV 2 var hun nyhetsanker og reporter for TVNorges nyhetssendinger.

– Perfekt kombinasjon

Cathrine ser fram til å få brukt flere sider av seg selv i sin nye rolle.

– God morgen Norge er i stadig utvikling, det er både aktuelt, lærerikt, interessant og hjertevarmt. Den kombinasjonen passer meg perfekt. Her får jeg bruke nyhetsjournalisten i meg, samtidig som jeg også kan være mer personlig enn i rollen som nyhetsanker. Det blir utfordrende og spennende. Jeg liker også veldig godt måten programmet har tatt i bruk sosiale medier i både formidling og kommunikasjon med seerne, sier hun.

Se God morgen Norge mandager til fredager klokken 06.55 på TV 2 eller når som helst på TV 2 Sumo (krever abonnement).