PÅ STÅLET: Ståle Solbakken sliter med enorme skadeproblemer før torsdagens cupfinale mot Vestsjælland. AFP PHOTO /DPA/  FEDERICO GAMBARINI
PÅ STÅLET: Ståle Solbakken sliter med enorme skadeproblemer før torsdagens cupfinale mot Vestsjælland. AFP PHOTO /DPA/ FEDERICO GAMBARINI

Solbakken: – Har jeg kjøpt pill råtne spillere?

Ståle Solbakken er oppgitt etter skademareritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Delaneys vinnermål en drøy halvtime før slutt mot Vestsjælland sørget for tre kjærkomne poeng for FC København og Ståle Solbakken.

Med Midtjyllands tap for OB ligger FCK ni poeng bak gullet med fem kamper igjen. Avstanden kan krympe til seks poeng neste helg. Da møtes nemlig Midtjylland og FC København.  

Et skår i gleden for Solbakken er at den solide midtstopperen Mikael Antonsson måtte gi seg med en lårskade mot Vestsjælland. Han mister dermed torsdagens cupfinale mot samme lag.

Fra før har FCK en skadeliste lang som et vondt år. Andreas Cornelius, Youssef Toutouh, Bashkim Kadrii og Danny Amankwaa er alle ferdige for sesongen. Kris Stadsgaard og Christian Poulsen er også på skadelisten, noe som gjør at Solbakken fortviler.

– Det er jo nesten sensasjonelt at et lag får så mange skader som vi har fått i vår. Det er jo ikke bare lettere muskelskader. Folk brekker jo ben, river av akillessener og får menisken smadret, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

– Enten har jeg vært uheldig og kjøpt pill råtne spillere med kroppen som 50-åringer... Ja, jeg vet snart ikke, sier Solbakken. 

I cupfinalen må han altså klare seg uten Antonsson.

– Sånn som det ser ut nå, kommer vi til å stille med en tropp hvor jeg knapt kjenner navnene til alle spillerne, smiler han oppgitt.