Rosekake til 17. mai

Thea Olsen Bolstad, "My little kitchen", ble årets matblogger i 2014. Rosekaken har blitt Theas varemerke og i dag lagde hun en vakker 17. mai variant sammen med Wenche.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift: Thea Bolstad, My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea

17. mai rosekake
23 cm springform. Varm stek ovnen til 175 grader.

 

 

 

Dette trenger du:
Sukkerbrød

  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 50 g potetmel
  • ½ ts bakepulver
  • Appelsinjuice til dynking

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • ½ pk vaniljekrem
  • 200 g friske jordbær
  • 200 g friske blåbær

Smørkrem:

  • 500 g smør, romtemperatur
  • 4 ss melk
  • 2 pakker melis (500g)
  • 3 ts vaniljesukker
  • Rød pastafarge fra Wilton (red red)
  • Blå pastafarge fra Wilton (royal blue)

 

Slik gjør du:

Sukkerbrød
Visp egg og sukker til en stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i springformen med bakepapir i bunn.
Stek ved 175 grader midt i oven i 20-25 minutter.
Legg sukkerbrødet på rist med et kjøkkenhåndkle over, så kaken ikke tørker, og avkjøl.

Fyll:
Pisk kremfløten til myk krem.
Bland kremen sammen med vaniljekrem.
Del sukkerbrødet i 4 like store deler.
Legg et lag sukkerbrød på et serveringsfat og dynk med litt appelsinjuice.
Fyll med krem og jordbær.
Fortsett å legge 2 nye lag sukkerbrød, og gjenta prosessen med dynking og fyll med krem og blåbær.
Legg tilslutt den siste kakedelen på toppen.

THEA OLSEN BOLSTAD: 
THEA OLSEN BOLSTAD: "My little kitchen" vant årets matblogg 2014 i Vixen bloggawards tildligere i år.  Foto: TV 2

Smørkrem:
Du trenger 1M tipp og 3 engangssprøyteposer.

Det enkleste er å lage smørkrem med en kjøkkenmaskin.
Visp mykt smør og tilsett melis litt etter litt. Ha i vaniljesukker.
Kjør på høy hastighet og tilsett melken, mens maskinen går.
Pisk til smørkremen er luftig og hvit.

Fordel kremen i 3 ulike skåler, halvparten i en skål og ¼ i de to andre skålene.
Konditorfargen fra Wilton er veldig kraftig, men kremen trenger mye konditorfarge for at den skal få sterk nok farge. Ha rød konditorfarge i den ene skålen til du får en kraftig rødfarge. Tilsett blå konditorfarge i den andre skålen til du får en mørk blåfarge. Behold den hvite smørkremen i den siste skålen, som den er.

Dekk kaken med et tynt lag hvit smørkrem, slik at den dekke alle sprekker mellom lagene og kaken får en jevn overflate.
Ha den blå smørkremen i en krempose med en 1M tipp, lag en rad med store blå roser tvers over toppen av kaken og ned langs sidene.
Lag rosene tett inntil hverandre, slik at kremen under ikke synes.
Ha deretter den hvite smørkremen i en krempose med en 1M tipp, lag en rad med litt mindre roser på begge sider av den blå raden på kaken.
Ha tilslutt den rød smørkremen i en krempose og pynt med røde roser på resten av kaken.
Så har du er rosekake i rødt, hvitt og blått klar til 17.mai.
Oppbevar rosekaken i kjøleskapet, men ta den ut en liten stund før servering.