LITAUEN: Wenche Hosteland Mæland fant denne mystiske lappen ved inngangsdøra, og det viste seg at den stammet fra Litauen. Foto: Privat
LITAUEN: Wenche Hosteland Mæland fant denne mystiske lappen ved inngangsdøra, og det viste seg at den stammet fra Litauen. Foto: Privat

Hørte lyder om natten – så fant Wenche en mystisk lapp fra Litauen i døra 

For kort tid siden hørte 17-åringen i familien lyder på baksiden av huset – nå advarer politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige helg gjorde Wenche Hosteland Mæland (42) fra Jølster i Sogn og Fjordane et mystisk funn ved inngangsdøren ved huset. 

Scannet lappen

I dørsprekken var det festet en lapp, og Wenche ble ekstra oppmerksom etter en sak hun hadde lest på TV2.no

– Den lå oppe i hjørnet, sammenrullet. Jeg tenkte først at den hørte til døren, men bestemte meg for å sjekke litt grundigere, sier Hosteland Mæland.

Etter å ha scannet lappen fant Wenche ut at den stammet fra Litauen. 

Flere politidistrikt har gått ut med advarsler om lappe-metoden, som ofte brukes av innbruddstyver. Lappen festet ved inngangsdøren, og er den ikke falt ned eller gått i stykker får tyvene indikasjon på om huseier er lenge borte. 

– Det er kjempeubehagelig, og man tror ikke det skal komme uvedkommende inn i vårt nabolag. Nå låser vi alle dører, vinduer, garasjer og biler, sier trebarnsmoren. 

Hørte lyder

Datteren på 17 år fortalte i ettertid at hun hadde hørt merkelige lyder på baksiden av huset, hvor døren er. 

– Datteren min hadde hørt noen ta i døra. Denne døren bruker vi ikke så mye, og vi tror det er cirka to uker siden vi brukte den sist. Så det må ha vært noen der i løpet av de siste to ukene, sier hun. 

Hosteland Mæland sier hun ikke har hørt om andre som har funnet lapper i nabolaget. 

Det var Firda som først omtalte saken. 

Ønsker tips 

Operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Trond Hatlenes sier til avisen at folk må melde fra dersom de finner lignende lapper. 

– Vi har ikke fått meldinger, men det vil vi gjerne ha. Det er veldig viktig for oss å få inn slik type informasjon. Så de som opplever dette må gjerne ta kontakt, sier Hatlenes. 

Han ber folk ta forholdsregler for å unngå innbrudd. 

– Ta inn posten eller få naboen til å gjøre det. Ha alltid lys på utenfor huset, og ikke la dyre gjenstander ligge synlig. Og selvfølgelig – lås dørene, sier han.